İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı Duyurusu

Üniversitemizin aşağıda belirtilen bölümlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca devamlı statüde çalıştırılmak üzere öğretim üyesi alınacaktır.

Profesör kadrosuna atanmak isteyen adayların; dilekçesi ile birlikte iki (2) adet vesikalık fotoğrafını, YÖK formatlı güncel özgeçmişini, nüfus cüzdanı suretini, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 7. Maddesinin 3. Fıkrasındaki yabancı dil koşulunu sağladığına ilişkin belgeyi noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış doçentlik belgesinin örneğini, yayın listesini (başlıca araştırma eserinin adını belirterek), yönettiği doktora ve yüksek lisans tezleri listesini içeren altı (6) nüsha dosya ile;

Doçent kadrosuna atanmak isteyen adayların, dilekçesi ile birlikte iki (2) adet vesikalık fotoğrafını, YÖK formatlı güncel özgeçmişini, nüfus cüzdanı suretini, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 7. Maddesinin 3. Fıkrasındaki yabancı dil koşulunu sağladığına ilişkin belgeyi, doçentlik, doktora belgelerinin resmi onaylı örneklerini,  yayın listesini, yönettiği doktora ve yüksek lisans tezleri listesini içeren dört  (4) nüsha dosya ile;

Yardımcı Doçent kadrosuna atanmak isteyen adayların; sınava gireceği yabancı dili belirten dilekçe ile birlikte iki (2) adet vesikalık fotoğrafını, YÖK formatlı güncel özgeçmişini, nüfus cüzdanı suretini, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora diplomasının örneklerini, bilimsel çalışma ve varsa yayınlarını içeren dört (4) nüsha dosya ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin kabul edilmiş olması şarttır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup başvuruların  08 Nisan 2015 Çarşamba günü mesai bitimine kadar aşağıda belirtilen Rektörlük adresine şahsen yapılması gerekmektedir.

Duyurulur.

Birim

Bölüm

Unvanı

Adet

Profesör

1

Doktorasını ve/veya Doçentliğini Psikoloji veya Psikiyatri alanında yapmış olmak.

Doçent

1

Doktorasını ve/veya Doçentliğini Psikoloji alanında yapmış olmak.

1

Psikoloji alanında çalışmalar yapmış olmak.

Türk Dili ve Edebiyatı

1

Üniversitelerde Osmanlıca Tarihi Metinler ile Osmanlıca Gramer ve Metinler öğretimi üzerine en az 5 yıl deneyimli olmak.

Profesör

1

Uluslararası İlişkiler Teorisi, Balkanlar, Orta Asya, Orta Doğu, Avrupa Birliği alanlarından en az biri üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Doçent

1

Uluslararası İlişkiler Teorisi, Balkanlar, Orta Asya, Orta Doğu, Avrupa Birliği ve/veya Sosyoloji ve sosyal antropoloji alanlarından en az biri üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi

Temel İslam Bilimleri (Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı)

1

Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı veya bu kapsamdaki bilim dallarından birinde doktora yapmış olmak.

Üniversitelerde Arapça öğretimi konusunda en az 3 yıl deneyimli olmak.

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi

Temel İslam Bilimleri (Tefsir Anabilim Dalı)

1

Tefsir Anabilim Dalı’nda doktora yapmış olmak.

Üniversitelerde Kuran’ı Kerim öğretimi konusunda en az 5 yıl tecrübe sahibi olmak.

Adres: İcadiye Bağlarbaşı Cad. No:40

34662 - Üsküdar / İSTANBUL

Görüntülenme: 567 Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2015 Güncellenme Tarihi: 26 Mart 2015 10:30:42