Okuma Cesareti ve Yazma Korkusu

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı –Dil ve Edebiyat Konuşmaları-11

"Okuma Cesareti ve Yazma Korkusu"

Nihan Kaya

Romancı ve öykü yazarı Nihan Kaya, edebiyat ve yaratıcılık teorisi üzerine inceleme-araştırma kitaplarıyla da bilinmektedir. 1999'dan bu yana çeşitli dergilerde öykü, deneme ve makale yayınlamaktadır. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan Kaya, İngiltere'de University of Essex'e bağlı Centre for Psychoanalytic Studies bölümünde Psikanaliz üzerine yüksek lisans yaptı. Edebiyat ve psikoloji alanlarında Amerika ve Avrupa'nın değişik yerlerinde konferans tebliğleri sundu. Londra'da Routledge Yayınları'ndan çıkan kolektif bir kitabında (Dreaming the Myth Onwards: Revisioning Jungian Therapy and Thought, 2008) Nihan Kaya yaratıcılık konusunu Jungçu bir bakış açısıyla irdelemektedir. Nihan Kaya'nın ikinci kitabı Çatı Katı, 2004 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Öykü Ödülü almıştır. Kaya hâlâ, bu ödüle en genç yaşta layık görülmüş yazarımızdır.

Kar ve İnci (Roman) Ayrıntı Yayınları, Eylül 2016

Yazma Cesareti (İnceleme) Ayrıntı Yayınları, 2013