29 Mayıs ARÖMER Önemli Projelerle Faaliyete Geçti.

29 Mayıs ARÖMER Önemli Projelerle Faaliyete Geçti.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (29 Mayıs ARÖMER) faaliyete geçti. Arapça eğitim programları, kurs, seminer, çalıştay, ulusal ve uluslararası toplantılar düzenlemek; danışmanlık ve proje hizmetleri sunmak ve yayınlar yapmak, 29 Mayıs ARÖMER’in başlıca faaliyet alanları arasında yer alıyor.

29 Mayıs ARÖMER, Türkiye’nin bölgesindeki ekonomik ve siyasi öneminin artmasıyla büyüyen Arapça dili ihtiyacının karşılanmasına ve bu bağlamda Türkiye’deki Arapça eğitimi seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunma amacı güdüyor. Bundan dolayı hizmet alanı sadece İstanbul’la sınırlı kalmayıp Rize, Samsun, Edirne gibi birçok şehrinde müftülüklerle ve İmam Hatip Liseleriyle işbirliği yapılıyor.
 

İlk Kurslar ve Projeler

29 Mayıs ARÖMER, faaliyetlerine “Basın Arapçası” ve “Şirketler için Arapça” kurslarıyla başladı. Bunun yanı sıra “AHT (Arapça Öğretmenleri Haydi Türkiye’ye Projesi)”, “AKTAK (Arap Kökenli Türklere Arapça Kursları)” ve “ATAP (Anahtar Teslim Arapça Projesi)” Projeleri ile Arapça ihtiyacını karşılanması bağlamında önemli hizmetlere imza atıldı.
 

“ARÖMER, Türkiye’nin Arapça’nın merkezi olacak”

29 Mayıs ARÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Helalşah, “29 Mayıs ARÖMER geliştirdiği tüm programlarda ve verdiği tüm danışmanlık hizmetlerinde alanının önde gelen uzmanları ile işbirliği yapmaya özen gösteriyor. Arapça öğretiminde uzman Arap asıllı hocalarımız ve nitelikli öğretim programlarımızla, Türkiye’nin Arapça merkezi olmayı hedefliyoruz.” dedi.
 

29 Mayıs ARÖMER hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Görüntülenme: 764 Yayınlanma Tarihi: 26 Şubat 2015