KURAMER “Din Dili” Çalıştayı Kitaplaştı

KURAMER “Din Dili” Çalıştayı Kitaplaştı

DİN DİLİ - KURAMER ÇALIŞTAY SERİSİ – 1

“İlahî sesleniş safiyetine muhtaç olan çağımızda KURAMER’in başlattığı Kur’an Araştırmaları projelerinin ilk somut ürünü olan “Din Dili” çalıştayının ilk somut ürünü olan bu eser...”

İlk nazil olduğu günden itibaren Kur'ân-ı Kerîm, İslam medeniyetinin kurucu unsuru ve Müslümanların din ve dünya tasavvurunun ana kaynağı olmuş, bütün dinî ilimler Kur'ân-ı Kerîm etrafında ve onun rehberliğinde oluşmuştur. Bugüne kadar Müslümanlar hangi ekol ve anlayışa sahip olursa olsun Kur'ân-ı Kerîm'in manası, kırâatı, yazım tarihi ve imlâsı, tefsiri, üslubu, mesajı üzerinde yoğun biçimde durmuş, geride kütüphaneler dolusu eser bırakmıştır.

Üniversiteler bilgiyi özgürce ele alan, konuşan, tartışan kurumlardır. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Kur'an Araştırmaları Merkezi'nin de (KURAMER) amacı Kur'ân-ı Kerîm eksenli ilmî çalışmaları yürütmek ve desteklemektir. Bireylerin veya kurumların yapabileceği hayırlı işlerin başında, her halde, insanımızın kutsalla bağını sağlıklı bir zeminde canlı tutacak, buna fikrî düzeyde katkı sağlayacak projeler üretmek gelir. KURAMER'in düzenlediği "Din Dili" konulu çalıştayın ilmî ürünü olan bu eserin de kuşkusuz böyle bir amaca hizmet edeceğine inanıyoruz.

  • Birinci Oturum: “Din Dilinin Ontolojik-Tarihsel Karakteri Üzerine Notlar”  Burhanettin Tatar
  • İkinci Oturum: “Din Dili Bağlamında Muteşābihāt Kavramı” Hikmet Zeyveli
  • Üçüncü Oturum: “Küreselleşen Dünyada Din Dilinin Yeri Ve Dinî Metinleri Anlama Sorunu” Tahsin Görgün
  • Dördüncü Oturum: “Vahiy ve Dil Antinomisi: Miqra ve Kur’an Özelinde Vahiy-Dil Antinomisi Sorunsalı”  M. Sait Toprak

‘Din Dili’ kitabını www.kitapyurdu.com adresinden, Ana Kitabevi Yayın Dağıtım ve Türkiye Diyanet Vakfı kitap satış mağazalarından temin edebilirsiniz.

Görüntülenme: 801 Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2015