"Öğrencilerimizin Tamamı Burslu"

"Öğrencilerimizin Tamamı Burslu"

“Şehrin Merkezinde Seçkin Bir Üniversite”

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2010 yılında kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Şehrin merkezinde bulunan Altunizade ve Ümraniye yerleşkelerinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, güçlü akademik kadrosu, nitelikli eğitimi, uluslararasılaşmada öncü konumu, marka haline gelmiş yabancı dil öğretimi ile öğrencilerine küresel bir vizyon sunuyor.

Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kâfi Dönmez’e İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin kısa sürede gösterdiği başarının sırrını sorduk.

 

Üniversite adayları neden İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ni tercih etmeli?

Önce “Hangi üniversite adayları İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ni tercih etmeli?” sorusunu cevaplarsam sizin sorunuz da kendiliğinden cevabını bulmuş olur. Kişisel gözlemime ve gerek öğretim üyelerimizden gerekse öğrencilerimizden aldığım değerlendirmelere göre, alanında çok iyi yetişmek isteyen öğrenciler 29 Mayıs’ta mutlu oluyorlar; zira eğitim düzeyinin yüksek olması onları rahatsız etmiyor, aksine hocaların birebir ilgilenmesinin de etkisiyle daha lisans aşamasında kendilerini lisansüstü öğrenime hazırlıyorlar. Nitekim ilk mezunlarımızın %50’sinden fazlası yüksek lisans programlarına kayıt olmuş durumda. Tabii ki birebir ilgi yanında bu ilgiyi gösteren akademik kadronun yetkinliği de çok önemli. Üniversitemizin tüm programlarında alanında söz sahibi akademisyenler ders veriyor. Hocalarımızın pek çoğu saygın uluslararası ve ulusal akademik dergilerin editörleri ve hakemleri arasında yer alıyor.

Sınıflarımızdaki öğrenci sayıları hemen hiçbir zaman 25-30’un üzerine çıkmıyor. Akademisyen başına diğer kurumlara oranla çok az sayıda öğrenci düşüyor. Öğrencilerimiz Üniversitemizde uluslararası bir ortamda öğrenim görme ayrıcalığına sahipler. Zira üniversitemizde 36 farklı ülkeden uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Şehrin merkezinde yeşillikler içinde öğrenim görmenin de önemli bir imkan olduğu göz ardı edilmemeli.

 

Öğrencilerin Tamamı Burslu

Üniversitemizin aday öğrenciler için en cazip yönlerinden biri de burslarımız. Gerçek bir vakıf üniversitesi olan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde öğrencilerimizin tamamı tam veya kısmi burslu. %50 burslu olan öğrencilerimiz de belli başarı sıralamasını yakalamışlarsa öğrenim ücretinden %100 veya %50 oranında muaf oluyorlar. Öğrencilerimize, öğrenim bursu yanında nakit destek bursları, ulaşım desteği, yurt imkânları da sunuluyor. Gerek erkek öğrenciler gerekse kız öğrenciler üniversitemizin öğrenci konukevlerinde huzurlu bir öğrenim dönemi yaşıyorlar. Aday öğrencilerimize bu konularda daha ayrıntılı bilgi için web sitemizi takip etmelerini öneririm.

 

Akademik Gelişim ve Akademik Destek Programları

“Öğrenci odaklı bir eğitim” anlayışına sahip Üniversitemizin en önemli özelliklerinden biri de Akademik Gelişim ve Akademik Destek Programları. Bu programlar çerçevesinde öğrencilerimize farklı imkanlar sunuluyor: İsteyenlere ücretsiz olarak ikinci bir dil öğrenme, değişik sanat dallarında yeteneklerini keşfetme ve geliştirme imkanı veriliyor; felsefe okumalarından şiir çözümlemelerine kadar Akademik Gelişimi destekleyen kurslar / dersler / seminerler düzenleniyor. Başarı düzeyi yetersiz olanlar kendi haline bırakılmıyor, bu gruptakilere akran danışmanlığı ve benzeri yollarla akademik destek veriliyor.

 

İngiltere ve Ürdün’de Dil Eğitimi Fırsatı

Üniversitemiz, İngilizce hazırlık sınıfını ve İslam ve Din Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Arapça hazırlık sınıfını tamamlayan öğrencilerden belli başarı şartlarını yerine getirenlere her iki dilin dünyadaki en iyi öğretim merkezi olan ülkelerde dil eğitimi alma fırsatını sunuyor. Öğrencilerimiz bu programla daha hazırlık aşamasında yurt dışı tecrübesi yaşayıp, dillerini uluslararası düzeyde kullanabilme fırsatını yakalıyor.

 

Türkiye’nin En İyi İhtisas Kütüphanesi

Üniversitemiz beşeri ve sosyal bilimler alanında dünyada isim yapmış olan bir araştırma merkezi (İSAM) ile aynı ortamı paylaşıyor. Öğrencilerimiz, Türkiye’nin sosyal ve dini bilimler alanında yegâne sayılabilecek bir ihtisas kütüphanesi olan İSAM Kütüphanesinden belli saatlerde yararlanabiliyorlar. Diğer yandan üniversitemizin genel kütüphanesi de süratle gelişiyor.

 

Görüntülenme: 613 Yayınlanma Tarihi: 7 Temmuz 2015