Osmanlı İstanbulu III Yayımlandı

Osmanlı İstanbulu III Yayımlandı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) birlikte düzenlediği III. Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumunun, yeni bildiri kitabı neşredildi. Editörlüğünü Prof. Dr. Feridun M. Emecen, Prof. Dr. Ali Akyıldız ve Yrd. Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan’ın yaptığı eser, 25-26 Mayıs 2015 tarihleri arasında geçekleştirilen Sempozyumun bildirilerini içeriyor.

Uluslararası katılımıyla başlayan Osmanlı İstanbulu Sempozyum serisi, Osmanlı İstanbul’unun tarihini, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesiyle bir Türk-İslam şehri haline geliş sürecini aydınlatmak amacı taşır. Sempozyumda yapılan sunumlar, Osmanlı Devleti idaresindeki İstanbul’un tarihini, şehrin fiziki gelişimini, yerleşme şekli ve imarını, sosyal yapı ve gruplar ile ekonomik faaliyetlerini ve edebiyatını kapsamakta.   

Edebiyatçıların gözüyle İstanbul

Osmanlı İstanbulu III ise, 3’üncüsü yapılan Sempozyumun tebliğlerini, yazarlardan gelen metinlere müdahalede bulunmaksızın sunar. Kitap ayrıca, değerli Edebiyatçılarımız İskender Pala, Ahmet Ümit, Beşir Ayvazoğlu, Mario Levi ve Selim İleri’nin, sempozyumun son oturumunda paylaştıkları   ‘İstanbul’a bakış açılarını’ da kapsar. Toplamda 34 makale içeren eser, İstanbul’un çok yönlü tarihine ışık tutuyor ve bu kadim şehrin sıra dışı yönlerini tanıtıyor.   

Görüntülenme: 581 Yayınlanma Tarihi: 9 Şubat 2016