Üniversitemizin Ümraniye yerleşkesinde yangın tatbikat düzenlendi

Üniversitemizin Ümraniye yerleşkesinde, Ümraniye İtfaiye Amirliğinin desteğiyle tatbikat düzenlendi.

Ümraniye İtfaiye Amirliğinin desteğiyle yangın ve kurtarma tatbikatı düzenledi. Tatbikat sırasında yangın senaryosu gerçekleştirildi. Tüm katlarda çalan yangın alarmı sonucu öğrencilerimiz binayı boşaltarak toplanma alanlarına yönlendi.

Bina, seri bir şekilde başarıyla boşaltıldıktan sonra ise Ümraniye İtfaiye Amirliğinde yangıncı personel görevlileri, ateşe nasıl müdahale edilmesi konusunda bilgiler verdi.

Yağ parlaması ve katı yangın örnekleri üzerinden, öğrencilerimizin ve personelimizin nasıl hareket etmesi gerektiği canlandırıldı. Bunun yanı sıra yangın söndürme tüpünün doğru kullanımı ve hangi şartlarda yangına müdahale edilmesi bilgisi, profesyonel itfaiye ekipleri tarafından paylaşıldı.

Son olarak yaralının sedyeye bağlanması, taşınması ve kurtarılması, yapılan tatbikatla öğrencilerimize ve personelimize gösterildi.

Görüntülenme: 493 Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2016