Yrd. Doç. Dr. Emre Şan’a Prix Mercier Ödülü

Yrd. Doç. Dr. Emre Şan’a Prix Mercier Ödülü

Felsefe Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Emre Şan, “Fenomenolojik Bir Problem Olarak Aşkınlık” (La transcendance comme probleme phénoménologique) (http://www.vrin.fr/book.php?code=9788857512761) isimli kitabıyla, Avrupa’nın prestijli yarışması Prix Mercier’de ödüle layık görüldü.

Prix Mercier, Louvain Katolik Üniversitesi Yüksek Felsefe Enstitüsü’nün (L’Université Catholique de Louvain, L’Institut Supérieur de Philosophie) 1974’ten beri iki yılda bir kere çağdaş dünyayla ilişkileri içinde metafizik, ilk felsefe ve ontoloji alanlarında yapılmış bir çalışmayı ödüllendirdiği bir yarışma. Ödül sonbaharda Louvain-la-Neuve’de akademik bir törenle Yrd. Doç. Dr. Emre Şan’a ödül takdim edilecek.

2012 yılında Paris I Panthéon Sorbonne Üniversitesi tarafından yayımlanan kitap hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Yrd. Doç. Dr. Emre Şan Kimdir?

Emre Şan, Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde eğitim gördü. Paris 1 Panthéon Sorbonne Üniversitesi Çağdaş Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2011 yılında aynı üniversitede “Fenomenolojik bir problem olarak aşkınlık: Merleau-Ponty ve Patocka” tezi ile doktora derecesi almaya hak kazandı. Doktorasından sonra Ecole Normale Supérieur, Archives Husserl de Paris’te post-doktora araştırmalarına devam eden Emre Şan’ın aşkınlık problemi üzerine yazdığı kitabı, Renaud Barbaras’ın önsözü ve Paris I Panthéon Sorbonne Üniversitesi felsefe ödülüyle Mimesis/J. Vrin yayınevinden yayımlanmıştır (2012). Söz konusu kitap ayrıca 2015 yılında L’Université Catholique de Louvain (UCL) L’Institut Supérieur de Philosophie tarafından “Prix Mercier” ödülüne layık görülmüştür. Studia Phaenomenologica, Chiasmi International, Les Etudes Philosophiques, Philonsorbonne, Cercle Herméneutique, Cogito, Baykuş, Lapsus ve Doğu Batı gibi dergilerde makaleleri çıkan yazar 2015 yılında Merleau-Ponty üzerine bir kitap yayımlamıştır.

Emre Şan’ın uzmanlık alanları arasında Çağdaş Fransız Felsefesi, 19. ve 20. Yüzyıl Kıta Avrupası Felsefesi, fenomenoloji ve varlık felsefesi yer alıyor. Bergson ve Descartes üzerine çalışmaları bulunan yazar estetik ve mimarlık konularına ilgi duymaktadır.

 

Görüntülenme: 831 Yayınlanma Tarihi: 6 Temmuz 2015