ENARRU

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi

İslam ve Din Bilimleri Programı

2011-2012 akademik yılında eğitim hayatına başlayan ve 2016-2017 akademik yılında ikinci mezunlarını veren Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, İslam ve Din Bilimleri Programı ve Uluslararası İlahiyat Programı olmak üzere iki program üzerinden eğitim faaliyetlerini yürütmektedir.

Bu programlara yerleştirilen öğrenciler için “Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı” programı uygulanmaktadır. Eğitim öğretim dili kısmen Arapça, kısmen Türkçe’dir.

Neden 29 Mayıs İslam ve Din Bilimleri?

İlahiyat Fakültesine Denk Diploma

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, YÖK sisteminde ilahiyat fakültelerine denk bir fakültedir ve mezunları ilahiyat fakültesi mezunları ile aynı haklara sahiptir.

Güçlü ve Uluslararası Akademik Kadro

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, hedef kitlesi ve programları (İslam ve Din Bilimleri Programı ve Uluslararası İlahiyat Programı) itibariyle uluslararası bir fakülte niteliği taşır.

Öğrencilerimiz, ülke içinden ve Arap dünyasından seçkin öğretim elemanlarının oluşturduğu güçlü bir akademik kadro eşliğinde, İslami ilimler birikimini derinlikli bir bakış açısıyla ve kendi kaynaklarından öğrenme fırsatı bulurlar.

Akademik kadromuzu görmek için tıklayınız.

Arapça Öğretiminde İddialı ve Öncü Program

Fakültemizin lisans programlarına (İslam ve Din Bilimleri Programı ve Uluslararası İlahiyat Programı) yerleştirilen öğrenciler, fakültedeki ilk senelerinde Arap dünyasının ve ülkemizin seçkin öğretim elemanlarının ders verdiği Arapça Hazırlık Sınıfı’nda eğitim görürler.

Öğrencilerimiz, Arapça Hazırlık Sınıfı’nda gerçekleştirilen yoğun bir programın ardından Arapça'da rahatlıkla okuma, yazma ve konuşma becerisi elde ederler.

Arapça’yı Ürdün’de Geliştirme Fırsatı

Arapça Hazırlık Sınıfı’nın 6. kurunu başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, kendileri için tasarlanan yaz okulu programı dahilinde, 2-3 aylık süreyle Ürdün üniversitelerinde ders görme imkanı elde ederler. Öğrencilerimiz burada lisans düzeyindeki ders ve seminerlerin yanında çeşitli ilmî ve kültürel etkinliklere katılarak, Arapça konuşulan bir İslam ülkesinde dil becerilerini geliştirir ve ilmî-kültürel birikim kazanırlar.

Temel İslam Bilimleri Derslerinde Arapça Eğitim Öğretim İmkanı

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi lisans programlarında müfredatın %50’ye yakını, çoğu Arap asıllı öğretim elemanlarımız tarafından Arapça olarak işlenir.

Arapça’nın Yanında İngilizce Öğrenme İmkanı

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, yoğun bir Arapça hazırlık eğitiminin yanı sıra lisans döneminde isteğe bağlı olarak İngilizce öğrenimine yönelik özel programlar uygulamaktadır. Ayrıca üniversitemiz bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezi’nde bu yönde ilave imkânlar sunulmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

29 Mayıs ve İSAM Kütüphanelerinden Yararlanma İmkanı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğrencileri, üniversitemizin şimdiden 80.000’e ulaşan kitap kapasitesiyle sürekli gelişmekte olan kütüphanesinde araştırmalarını yapabilmekte; ayrıca Türkiye’nin sayılı ihtisas kütüphanelerinden biri olan İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) Kütüphanesi’nden de belli saatler dahilinde istifade edebilmektedir.

Akademik Gelişim ve  Destek Programları (AGEP)

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, Temel İslam Bilimleri başta olmak üzere öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla okuma grupları, tematik seminerler ve konferanslar düzenlenmektedir. Ayrıca klasik İslam sanatlarına (hat, tezhip, ebru, dini musiki) yönelik düzenli kurslar verilmektedir.

Şehrin Merkezinde Yerleşke

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi şehrin merkezinde, doğayla iç içe, ferah ve huzur verici bir yerleşke ortamı sunmaktadır. Üsküdar Altunizade semtinde yer alan yerleşkemiz, İstanbul’un tüm merkezlerine, kültürel ve doğal zenginliklerine doğrudan ve kolayca ulaşılabilecek bir noktada; Boğaziçi Köprüsü’ne ve Altunizade Metrobüs durağına yürüme mesafesindedir. Yerleşkeye yakın bir konumda bulunan Marmaray hattını kullanarak Avrupa ve Asya yakası arasında çok hızlı seyahat etmek mümkündür.

Ayrıca Ümraniye Elmalıkent mevkiinde, şehrin ana arterlerine yakın mesafede ve doğayla iç içe geniş bir yerleşke inşası yoğun biçimde devam etmektedir. Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve personelin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanan yerleşke, 206.000 m2 kapalı alana sahiptir. Yerleşke içerisinde neo-klasik tarzda inşa edilen binalarda ferah ve huzurlu bir çalışma ortamı sunulması amaçlanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SİNANOĞLU’nun aday öğrencilere hitabı: