Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı

Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı

2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR
KONTENJAN, BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU (2)

 

A.PROGRAMLAR VE KONTENJANLAR

 

1.TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

 

Program Adı

Kontenjan (#)

Çeviribilim (İngilizce) (Tam Burslu)

1

Çeviribilim (İngilizce) (%50 Burslu)

2

Çeviribilim (İngilizce) (Ücretli)

4

Ekonomi ve Finans (Ücretli)

12

Ekonomi ve Finans (İngilizce) (Tam Burslu)

3

Ekonomi ve Finans (İngilizce) (%50 Burslu)

3

Ekonomi ve Finans (İngilizce) (Ücretli)

2

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) (Tam Burslu)

4

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) (%50 Burslu)

5

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) (Ücretli)

5

Tarih (%50 Burslu)

1

 

 

2. DOKTORA PROGRAMLARI

Program Adı

Kontenjan (#)

Çeviribilim (İngilizce) (Tam Burslu)

2

Çeviribilim (İngilizce) (%50 Burslu)

3

Felsefe (Tam Burslu)

2

Felsefe (%50 Burslu)

1

Tarih (Tam Burslu)

3

Tarih (%50 Burslu)

1

Türk Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu)

2

Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu)

1

Temel İslam Bilimleri: İslam Hukuku (Tam Burslu)

2

Temel İslam Bilimleri: İslam Hukuku (%50 Burslu)

2

Temel İslam Bilimleri: Kelam (Tam Burslu)

1

Temel İslam Bilimleri: Kelam (%50 Burslu)

2

 

(#) Kontenjanlara yabancı uyruklu adaylar dâhildir.

 

B. BAŞVURU KOŞULLARI

 

1. Mezuniyet ve Alan Koşulu:

 

a) Ekonomi ve Finans (İngilizce) Tezli Yüksek Lisans Programı: İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme, Hukuk, Siyasal Bilimler ve Mühendislik Fakültelerinin örgün lisans programları ile Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik, İstatistik, Sosyoloji örgün lisans programlarının birinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

b) Ekonomi ve Finans Tezli Yüksek Lisans Programı: Örgün bir lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda bulunmak.

 

c) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) Tezli Yüksek lisans Programı: Adında Siyaset Bilimi / Uluslararası İlişkiler / Kamu Yönetimi bulunan programlar ile Sosyoloji, Hukuk, Felsefe ve Tarih lisans programlarının birinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

d) Çeviribilim (İngilizce) Tezli Yüksek Lisans Programları: Bir lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

e) Tarih Tezli Yüksek Lisans Programı: Örgün bir lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

f) Çeviribilim (İngilizce) Doktora Programı: Herhangi bir tezli yüksek lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

g) Felsefe Doktora Programı: Felsefe yahut Felsefe ve Din Bilimleri tezli yüksek lisans programından ya da Felsefe lisans derecesini aldıktan sonra her hangi bir alanda tezli yüksek lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

h) Tarih Doktora Programı: Herhangi bir tezli yüksek lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

ı) Türk Dili ve Edebiyatı Doktora Programı: Herhangi bir tezli yüksek lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

i) Temel İslam Bilimleri (İslam Hukuku) Doktora Programı: Temel İslam Bilimleri, Hukuk veya bu alanlar kapsamındaki tezli yüksek lisans programlarının birinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

j) Temel İslam Bilimleri (Kelam) Doktora Programı: Herhangi bir tezli yüksek lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

2. Yaş Sınırı:

Tam burslu yüksek lisans kontenjanlarına 01.07.1991 ve sonrasında doğanlar, tam burslu doktora kontenjanlarına 01.07.1986 ve sonrasında doğanlar başvurabilir. Lisans ve/veya yüksek lisans derecesini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden almış olanlarda ve tam burslu olmayan kontenjanlara başvuranlarda yaş sınırı aranmaz.

 

3. Mezuniyet Notu:

a) Tezsiz Yüksek lisans programları için lisans mezuniyet notunun  4 üzerinden en az 2.00 veya 100 üzerinden en az 50 olması gerekir.

 

b) Ekonomi ve Finans Tezli Yüksek Lisans Programı için lisans mezuniyet notunun  4 üzerinden en az 2.00 veya 100 üzerinden en az 50 olması gerekir. Diğer tezli yüksek lisans programları için lisans mezuniyet notunun  4 üzerinden en az 2.50 veya 100 üzerinden en az 65 olması gerekir.

 

c) Doktora programları için yüksek lisans mezuniyet notunun  4 üzerinden en az 3.00 veya 100 üzerinden en az 76.66 olması gerekir.

 

4. ALES Puanı:

a) Tezli yüksek lisans ve doktora programları için ALES’ten (başvurduğu programın puan türünde) en az 55 puan veya eşdeğerliği tanınan bir sınavdan muadili bir puan almak gerekir. Tezli yüksek lisans programına başvuran ancak ALES belgesi olmayan adaylar, mülakatta başarılı olmaları halinde, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 31. maddesi uyarınca özel öğrenci olarak ders alabilirler. Bu öğrenciler normal öğrenim ücretini öderler.

 

b) Tezsiz yüksek lisans programlarında ve yabancı uyruklu başvurularında ALES belgesi aranmaz.

 

5. Yabancı Dil Koşulu:

a) Öğrenim dili kısmen veya tamamen İngilizce olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Ekonomi ve Finans ile Çeviribilim tezli / tezsiz yüksek lisans programlarına başvuracak adayların, varsa YDS İngilizceden en az 80 puan veya eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alındığını gösterir belgeyi başvuru evrakı ile birlikte teslim etmeleri; yoksa bu duyuruda belirtilen tarihte yapılacak İngilizce Yabancı Dil Sınavında başarılı olmaları gerekir.

           

b)  Çeviribilim doktora programına başvuracak adayların YDS'den en az 85, diğer doktora programlarına başvuracak adayların ise en az 55 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alındığını gösterir belgeye sahip olmaları gerekir. Çeviribilim doktora programına başvuracak ve YDS'den 55 – 85 aralığında puan almış adayların bu duyuruda belirtilen tarihte yapılacak İngilizce Yabancı Dil Sınavında başarılı olmaları gerekir.

 

c) Tezsiz ve Çeviribilim tezli yüksek lisans programı haricindeki tezli yüksek lisans programlarına başvuran ve öğrenim dili İngilizce olan lisans/yüksek lisans programlarından mezun adaylarda yabancı dil belgesi aranmaz.

 

d) Öğrenim dili Türkçe olan tezli yüksek lisans programlarına başvuruda yabancı dil şartı aranmaz. Ancak yabancı dil belgesine sahip olanlar, bu belgelerini başvuru evrakı ile birlikte teslim etmelidirler. Bilim Sınavında ve Mülakatta sınav komisyonu tarafından kaynak dil ölçümü de yapılır. Kaynak dil ölçümü sonucuna göre başvurduğu programa kayıt hakkı kazananlardan ek yabancı dil desteği alması gerekenler, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine (SÜREM) yönlendirilerek dil eksikliklerini gidermeleri sağlanır. Bu durumdaki öğrenciler başarı durumlarına göre SÜREM’de Üniversite’nin sağlayacağı ücret indirimi imkânlarından yararlanabilirler. Tam burslu öğrencilere destek/nakit bursu ödenmez. Güz dönemi sonunda veya yıl sonunda gerekli başarıyı sağlayanlar yüksek lisans programından ders alırlar ve süreleri bu tarihte başlar.

 

 

6. Bilimsel Hazırlık

Bir lisansüstü programa yerleştirilen öğrencilerden, lisans veya yüksek lisans derecesini başvurdukları yüksek lisans veya doktora programlarından farklı alanlarda almış olanlar ile lisans veya yüksek lisans derecesini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi dışındaki bir yükseköğretim kurumundan almış olanlar, azami iki yarıyıl süreyle bilimsel hazırlık programına alınabilir. Bilimsel hazırlık süresince lisansüstü dersleri alınamaz. Bilimsel hazırlık programına alınan öğrenciler, ücret bakımından yerleştirildikleri statüye göre işlem görürler. Ancak tam burslu olsalar dahi bu aşamada kendilerine destek/nakit bursu ödenmez. Ücretli ve %50 burslulardan lisans ders ücreti üzerinden tahsilat yapılır.

 

 

C.YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURUSU

 

1. Lisans ve/veya yüksek lisans derecesini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden almış olanlar hariç, yabancı uyruklu adaylar lisansüstü programların yalnızca ücretli veya kısmî (%50) burslu kontenjanlarına başvurabilirler.

 

2. Yabancı uyruklu adaylarda ALES belgesi aranmaz.

 

3. Doktora programları ile öğrenim dili tamamen veya kısmen (en az %30) yabancı dilde yürütülen tezli yüksek lisans programlarına başvuracak yabancı uyruklu adaylar, yurtiçi öğrenciler için belirlenen yabancı dil koşuluna tabidirler.

 

4. Öğrenim dili Türkçe veya kısmen yabancı dilde yürütülen programlara ve Çeviribilim doktora ve yüksek lisans programlarına başvuracak yabancı uyruklu adaylardan -lisans veya yüksek lisans öğrenimini öğrenim dili Türkçe programlarda tamamlayanlar hariç- TÜRÖMER’den en az C1 düzeyinde belgeye sahip olanlar belgelerini başvuru evrakı ile birlikte teslim ederler. Belgesi olmayanlar önce bu duyuruda belirtilen tarihte İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi TÜRÖMER tarafından yapılacak olan Türkçe Yeterlik Sınavına, ardından Bilim Sınavı ve Mülakata alınırlar. Bilim Sınavı ve Mülakat sonucunda bir programa kabul edilenlerden Türkçesi yeterli görülenler kabul edildikleri programa başlayabilirler. Türkçe Yeterlik Sınavı sonucuna göre bağlı olduğu programı ek Türkçe desteği ile yürütebilecek durumda olanlar, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi TÜRÖMER’de açılacak kurslara devam etmek koşuluyla lisansüstü dersleri alabilirler. Bu durumdaki öğrenciler, TÜRÖMER’de başarı durumlarına göre Üniversitenin sağlayacağı indirim imkânlarından yararlanabilirler. Bir programa kabul edildiği halde Türkçe bilgisi o programı yürütecek düzeyde olmayanlar, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde iki yarıyıl Türkçe Hazırlık Programına dâhil edilirler. O yılın sonunda yeterlik sınavında başarılı olamayanların kaydı 1 yıl korunur, ertesi akademik yılı başında yeterlik sınavını başarmaları halinde yüksek lisans programına başlarlar, aksi halde kayıtları silinir.

 

 

D.BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TAKVİMİ

 

1. Başvuru Tarihleri:

Başvuru başlama tarihi:

8 Ağustos 2016 Pazartesi

 

Başvuru bitiş tarihi:

26 Ağustos 2016 Cuma mesai saati bitimine kadar

 

2.Yabancı uyruklu adaylar için Türkçe yeterlik sınavı tarihi

5 Eylül 2016 Pazartesi, Saat: 14.30

 

 

3. Çeviribilim Doktora ve Tezli Yüksek Lisans Programları Sınav Tarihleri:  

Yabancı Dil Sınavı:          5 Eylül 2016 Pazartesi, Saat: 10.00

Bilim Sınavı:                    6 Eylül 2016 Salı, Saat: 10.00

Mülakat:                          6 Eylül 2016 Salı, Saat 14.00

 

4. Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı, Temel İslam Bilimleri Doktora Programları Sınav Tarihleri:

Bilim Sınavı:                    6 Eylül 2016 Salı, Saat: 10.00

Mülakat:                          6 Eylül 2016 Salı, Saat 14:00

 

5. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi ve Finans Tezli Yüksek Lisans Programları Sınav Tarihleri:

Yabancı Dil Sınavı:          5 Eylül 2016 Pazartesi, Saat: 10.00

Bilim Sınavı:                    6 Eylül 2016 Salı, Saat: 10.00

Mülakat:                          6 Eylül 2016 Salı, Saat 14:00

Yer:                                 Ümraniye Yerleşkesi

 

6. Tarih Doktora ve Tezli Yüksek Lisans Programları Sınav Tarihleri:

Bilim Sınavı:                    6 Eylül 2016 Salı, Saat: 10.00

Mülakat:                          6 Eylül 2016 Salı, Saat 14.00

 

7. Lisansüstü Programlara Kayıt Tarihleri

 

a) Asılların Kesin Kayıt Tarihi:        7 - 8 Eylül 2016

 

b)Yedeklerin Kesin Kayıt Tarihi:      9 Eylül 2016

 

 

E.BAŞVURU VE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

1. Başvuru işleminin tamamlanabilmesi için başvuru formunun tam olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru tarihleri arasında başvuru formu için tıklayınız.

 

2. Başvuru Formuna eksik veya yanlış bilgi / belge girilmesi halinde adayın başvurusu ve girmişse sınavı geçersiz sayılır.

 

3. Bir programdan kabul alan adaylar aşağıda belirtilen başvuru evrakının orijinallerini (ve sadece diplomaların orijinallerinin yanı sıra bir adet fotokopilerini) kayıt sırasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletmekle yükümlüdürler:

 

  • Lisans / yüksek lisans diploması veya çıkış belgesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan lisans diploması tercümesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan pasaport fotokopisi
  • Diploma yurtdışından alınmışsa ilgili denklik belgesi
  • Lisans ve lisansüstü transkriptleri
  • Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran adaylardan ALES belgesi
  • Mezun olduğu/olacağı kurumdaki disiplin durumunu gösterir belge
  • Nüfus cüzdanının aslı
  • Başvurulan programın öngördüğü Yabancı Dil Belgesi
  • Askerlik Durum Belgesinin (askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak bir lisansüstü programına kaydolmasında askerlik bakımından sakınca olmadığına dair belgenin) aslı (yabancı uyruklu adayların başvurularında aranmaz).
  • Kan grubu kartı
  • Cepheden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, son altı ay içinde çekilmiş 4 adet 4,5 x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Transkriptlerinde belirtilmemiş olan adaylar için, mezuniyet ortalamasının 100’lük sistemde karşılığını gösteren belgenin aslı.

 

 

F.BAŞARI DEĞERLENDİRME ESASLARI VE SONUÇLARIN DUYURULMASI

 

1. Tezli yüksek lisans ve doktora programları için ALES puanının %50’si ve Bilim Sınavı+Mülakat notunun  %50’si toplanarak belirlenecek başarı notu en az 100 üzerinden 70 olan adaylar, kontenjan dahilinde kabul edilecektir. Başarı notunun eşitliği halinde Bilim Sınavı+Mülakat notu esas alınacaktır.

 

2. Tezsiz yüksek lisans programları ile ALES puanı olmayan yabancı uyruklu adaylar için Bilim Sınavı notunun puanının %50’si ve Mülakat notunun %50’si toplanarak belirlenecek başarı notu en az 100 üzerinden 70 olan adaylar, kontenjan dâhilinde kabul edilecektir.

 

3.Yedek liste: Başarı koşulunu sağlayan adaylardan her statüde kontenjanın %50’sini aşmayacak miktarda yedek ilan edilir. Varsa küsurlar tama iblağ edilir.

 

 

G. ÜCRET VE ÖDEME ŞEKLİ

 

1. Program ücreti:

 

a) Ekonomi ve Finans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Çeviribilim tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarının toplam (ders ve tez dönemi) eğitim- öğretim ücreti 15.000 TL+KDV’dir.

 

b) Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı tezli yüksek lisans programlarının toplam (ders ve tez dönemi) eğitim-öğretim ücreti 12.000 TL+KDV’dir.

 

c) Felsefe, Tarih,  Türk Dili ve Edebiyatı, Temel İslam Bilimleri ve Çeviribilim doktora programlarının toplam (ders ve tez dönemi) eğitim-öğretim ücreti 16.800 TL+KDV’dir.

 

d) Bilimsel hazırlık için eğitim – öğretim ücreti Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İslam ve Din Bilimleri programlarında 16.500 TL+KDV ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Ekonomi, Çeviribilim programlarında ise 19.500 TL +KDV’dir.

 

e) Türkçe Hazırlık Programına dâhil edilen öğrenciler için bir yarıyıllık ücret 8.750 TL + KDV, iki yarıyıllık ücret 17.500 TL + KDV’dir.

 

2. Ders ücreti:

Ödemelerin kesin kayıt sırasında program ücreti olarak yapılması esastır. Ders ücreti üzerinden tahsilat gereken istisnai durumlarda aşağıdaki ücretlere göre ödeme yapılır.

 

Ekonomi ve Finans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Çeviribilim tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında ders dönemi için ders başına ücret 1.725 TL+KDV, tez/proje dönemi (tez dönemi 1 yıl / proje dönemi 1 yarıyıl) için 3.450 TL+KDV olarak hesap edilir.

 

Felsefe, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı tezli yüksek lisans programlarında ders dönemi için ders başına ücret 1.380 TL+KDV, tez dönemi (1 yıl) için 2.760 TL+KDV olarak hesap edilir.

 

Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Temel İslam Bilimleri ve Çeviribilim doktora programlarında ders dönemi için ders başına ücret 1.380 TL+KDV, 3 yıl olan tez dönemi için her yıl 2.760 TL+KDV olarak hesap edilir.

 

 

3. Ödeme şekli:

 

a) Ücretlerde eğitim öğretim ücretinin tamamının tek seferde ödenmesi halinde kredi kartına 10 taksit yapılır; peşin ödemelerde % 6 indirim uygulanır. Ders ücreti ödemelerinde taksitlendirme ve indirim uygulanmaz.

 

b) Ders tekrarında ders başına belirlenen ücretin %50’si alınır.

 

c) Tahsil edilen ücretler hiçbir surette geri ödenmez.

 

d) Belirlenen ücretlerde tezli yüksek lisans programlarının tez dönemi 1 yıl; tezsiz yüksek lisans programlarının proje dönemi 1 yarıyıl; doktora programlarının tez dönemi 3 yıl üzerinden hesap edilmiştir. Süre aşımında ödemeler ilk kayıt tarihindeki ücretler üzerinden tahsil edilir.

 

 

H.ÖĞRENCİLERE SAĞLANACAK İMKÂNLAR

 

1. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Ekonomi ve Finans ve Çeviribilim tezli yüksek lisans programlarının tam burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere sadece öğrenim bursu sağlanır.

 

2. Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Temel İslam Bilimleri doktora programları tam burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere:

 

a) Ders ve tez dönemi (toplam 4 yıl, tez yazımı için ek süre alınması durumunda 5 yıl) süresince Öğrenim Bursu,

 

b) Ders döneminde 12 ay süreyle aylık 1000 TL destek bursu

 

c) Yeterlik sınavını başaranlar arasından, başarı durumları dikkate alınarak her yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre Öğrenci Asistan Programı’na alınanlara 3 yıla kadar (ek süre verilmesi durumunda 4 yıla kadar) aylık 2000 TL Destek Bursu,

 

d) Belirli kontenjan dâhilinde üniversitemizin öğrenci konukevlerinde %30 indirimli (yemek hariç) barınma imkânı

 

e) Tez döneminde yurtdışındaki bir üniversiteden araştırma için kabul alanların durumu değerlendirilerek uygun görülenlere gidiş-dönüş ulaşım bedeli verilir.

 

3. Destek Burslarının devamı (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğrenci Burs Yönergesi hükümleri çerçevesinde) asgari başarı ve devam koşullarının yerine getirilmesine bağlıdır.

 

4. Tam veya kısmî öğrenim bursu tezli yüksek lisans programları için (ders ve tez dönemi) azami 2 yıl; doktora programları için (ders ve tez dönemi) 4 yıldır. Ders dönemini 3 veya 4 yarıyıla yaymış öğrenciler ile 2 yarıyılda tamamlamakla birlikte tez çalışmasına devam etmek için öğrencinin tez danışmanı tarafından ek süre talep edilmesi ve Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilmesi halinde öğrenim bursu yüksek lisansta azami 1 yıla, doktorada 2 yıla kadar uzatılabilir.  

 

 

I. PROGRAMLARIN AÇILMA KOŞULU

Ücretli programlara kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısının yedinin altında olması durumunda program açılmayabilir.

Görüntülenme: 6676 Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2016 Güncellenme Tarihi: 29 Temmuz 2016 14:00:56