Dinler Tarihi dersi kapsamında Türk Musevileri Müzesi'ne ziyaret

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, Dinler Tarihi dersi kapsamında fakülte hocalarımızdan Doç. Dr. Salime Leyla Gürkan rehberliğinde 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdiler. 2001 yılında kurulan ve 2015 yılından itibaren Neve Şalom Sinagogu (Galata) bünyesinde faaliyet gösteren müze ziyareti çerçevesinde Türkiye Hahambaşılık Genel Sekreteri Sn. Yusuf Altıntaş Yahudiliğin temel kavramları ve Yahudi ibadeti konusunda öğrencilere bir sunum yaptı ve onlardan gelen soruları cevaplandırdı. Ardından müze yetkililerinin rehberliğinde müzeyi gezen öğrenciler Türk Musevilerinin Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine uzanan tarihî serüvenleri, dinî ve kültürel hayatları konusunda ilk elden bilgiye sahip oldular. İstanbul’da yaşayan farklı dinî grupların dinî mekanlarına yönelik ziyaretlerin Dinler Tarihi dersi kapsamında her sene tekrar etmesi planlanmaktadır.

Görüntülenme: 604 Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2016