Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Alphan AKGÜL'e Mehmet H. Doğan Ödülü!

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Alphan AKGÜL'e Mehmet H. Doğan Ödülü!

Nilüfer Belediyesi’nin, çağdaş Türk şiirinin en önemli eleştirmenlerinden biri olan Mehmet H. Doğan anısına düzenlediği yarışmanın bu yılki sahibi, “Güneş Yalnız Dirileri Isıtır: Oktay Rifat Şiiri Üzerine” adlı çalışmasıyla Alphan Akgül oldu. 

Nilüfer Belediyesi’nin Türkçe’de yayımlanmış şiir eleştirilerinin önemine dikkat çekmek, Türk şiirine katkı sunmak, çağdaş Türk şiirinin en önemli eleştirmenlerinden biri olan ve 2008 yılında hayatını kaybeden Mehmet H. Doğan’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlediği “Mehmet H. Doğan Ödülü”nün bu yılki sahibi belli oldu. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmaya 9 şiir eleştiri ve inceleme eseri katıldı. Orhan Alkaya, Metin Celal, Gültekin Emre, Haydar Ergülen ve Orhan Tekelioğlu’ndan oluşan Seçici Kurul’un titiz değerlendirmeleri sonucu Mehmet H. Doğan Ödülü’nün bu yılki sahibi, “Güneş Yalnız Dirileri Isıtır: Oktay Rifat Şiiri Üzerine” adlı çalışmasıyla Alphan Akgül oldu.

Ödüller, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde bulunan Şiir Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri tarafından düzenlenen ödül törenine, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yarışmanın seçici kurul üyeleri ile Alphan Akgül katıldı. 

 

Görüntülenme: 435 Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2018