Ümran Projesi Kapanış Töreni Yapıldı




 

Üniversitemizin Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü Ümran Projesi, 21 Nisan Cuma günü Çekmeköy ilçesinde yapılan törenle sona erdi.

Çekmeköy Özden Cengiz Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Sayın Hasan YILMAZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk YELKENCİ, Çekmeköy Kaymakamı Sayın Cemal Hüsnü KANSIZ, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet POYRAZ, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet AKTAŞ, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Sosyal Hizmet Bölümü Başkan Vekili Prof. Dr. Michelangelo GUIDA ve Türk Kızılayı Çekmeköy Şubesi Genel Sekreteri Önay AYTEKİN katıldı.

İlçedeki MEB okullarında öğrenim gören mülteci öğrencilere yönelik proje kapsamında sosyal hizmet bölümümüz tarafından travma destek çalışmaları yapıldı. Öğretim Görevlisi Aslıhan Nişancı ve Yrd. Doç. Dr. Fatıma Tuba Yaylacı tarafından geliştirilen “Benim Göç Hikayem” travma müdahalesi, Suriyeli mülteci çocuklara gruplar halinde uygulandı ve her çocuğun göç hikayesi kitaplaştırıldı. Oyun Çalışmaları Kulübü tarafından sanat atölyeleri ve ayrımcılığa karşı masal atölyeleri düzenlendi. Ayrıca Altunizade yerleşkemizde farklı kulüplerde aktif öğrencilerimiz tarafından coşkulu bir mülteci çocuk şenliği organize edildi.

Tüm proje faaliyetlerine fedakarca emek veren öğrencilerimiz için mülteci kardeşlerinin hayatlarına dokunmak eşsiz bir tecrübe oldu. 

 
Görüntülenme: 676 Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2017