Yrd. Doç. Dr. Elçin SAKMAR BALKAN 2016 ODTÜ Yılın Tezi Ödülü'nü Aldı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elçin SAKMAR BALKAN, 2014-2015 akademik yılında tamamlamış olduğu “Testing the Vulnerability-Stress-Adaptation Model in Turkey: A Dyadic Model (İncinebilirlik-Stres-Uyum Modelinin Türkiye Örnekleminde Sınanması: Çift Modeli)” isimli doktora tezi ile 2016 ODTÜ Yılın Tezi Ödülü’nü almıştır.

 

Yrd. Doç. Dr. Elçin SAKMAR BALKAN kimdir?

2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra aynı üniversitede Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans (2010) ve doktora (2015) derecesini almıştır. Psikoterapi çalışmalarını Ankara’da sürdürmektedir.

Üniversite eğitimi süresince İstanbul’da Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara’da Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde (Yetişkin Psikiyatrisi ve İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Bölümü) psikometrik değerlendirmeler ve psikoterapi uygulamalarını kapsayan çalışmalarını stajyer psikolog olarak tamamlamıştır. Çeşitli özel eğitim merkezlerinde 3 yıl süreyle aile danışmanlığı hizmeti vermiş ve etkili iletişim eğitmenliği görevini Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Sanayi’de sürdürmüştür. Eğitimi süresince çeşitli TÜBİTAK projelerinde görev almıştır. 2 yıl boyunca ODTÜ Ayna Klinik Psikoloji Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezinde (UYAREM) psikoterapi çalışmalarını süpervizyonlu olarak sürdürmüş ve Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi ve Enstitüsünde uzman psikolog olarak çalışmıştır.

Üniversite eğitimi kapsamında bilişsel davranışçı terapi, şema terapi ve aile terapisi eğitimlerini almıştır. Bunlara ek olarak, aile ve evlilik terapisi eğitimi, deneyimsel/etkileşimli grup terapisi eğitimi ve bilişsel davranışçı hipnoterapi (hipnoz) eğitimlerine katılmıştır. Yetişkinlerle bireysel, çift ve grup psikoterapileri çalışmalarını bu kapsamda sürdürmektedir.

Eylül 2013’ten itibaren İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Görüntülenme: 786 Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2016