2019-2020 Akademik Yılı Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı Duyurusu

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızın sağladığı burs destekleri ile sürdürülen "Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı" bu sene sekizinci yılına girmektedir. Program kapsamında burs almaya hak kazanan kişiler Avrupa Kolejinde (College of Europe / College d'Europe) 1 senelik yüksek lisans eğitimi alma imkânına sahip olmaktadırlar.

Avrupa Koleji, 1949 yılında Belçika'nın Brugge şehrinde Avrupa bütünleşme çabalarına akademik destek vermek ve Avrupa Birliği kurumları için bürokrat yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. İngilizce ve Fransızca dillerinde eğitimin zorunlu olduğu Kolej, Avrupa çalışmaları alanında en etkili ve saygın kurumlardan biridir. Kolej mezunları, AB kurumlarında ve üye devletlerin kamu kurumlarında üst düzey görevlerin yanı sıra özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında da önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir.

Akademik açıdan başarılı ve Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere 2019-2020 akademik yılı için özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızdan sağlanan sayıda Avrupa Koleji'nde burs imkânı sağlanması öngörülmektedir. Burs başvuruları için gerekli şartlar ekte sunulan burs duyurusunda yer almakta olup, son başvuru Burs programına ilişkin duyuru tarihi 16 Ocak 2019 olarak belirlenmiştir. 

Programa başvuracak adayların hukuk, ekonomi, sosyal bilimler, iletişim gibi ilgili alanlarda üniversite mezunu ya da son sınıf öğrencisi olmaları ve İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisine de program gereklilikleri ölçüsünde hâkim olmaları beklenmektedir. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından Avrupa Koleji tarafından başvuru dosyalarının incelenmesi yoluyla bir ön eleme listesi hazırlanmakta, bursiyerler, bu listeye giren adaylar arasından mülakat usulüyle seçilmektedir.

 

Başvuru Şartları ve Başvuru Formu için tıklayınız.

Ayrıntılı Bilgi: https://www.ab.gov.tr/51372.html

Görüntülenme: 410 Yayınlanma Tarihi: 15 Ekim 2018 Güncellenme Tarihi: 15 Ekim 2018 12:01:07