2020-2021 Akademik Yılı İngilizce Hazırlık Birimi Sınav Duyuruları

2020-2021 İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU, SEVİYE BELİRLEME VE YETERLİK SINAVI BİLGİLENDİRME DUYURSU

 

İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU KİMLER İÇİN ZORUNLUDUR?

Yeterlik Sınavı’nı geçemeyen ve eğitim dili İngilizce olan bölümlere kayıt yaptıran her öğrencinin İngilizce Hazırlık Okulu’nu başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

 

SEVİYE BELİRLEME SINAVI NEDİR?

(Seviye Belirleme Sınavı, bir BAŞARI SINAVI DEĞİLDİR ve amacı öğrencinin İngilizce seviyesini belirlemektir. Öğrencinin, Hazırlık Okulu’nda doğru İngilizce sınıfı seviyesine yerleşmesi, ileriki zamanlarda derslerinde zorlanmaması ve başarılı olması için çok önemlidir. BU SEBEPLE SEVİYE BELİRLEME SINAVI’NDA BİLİNMEYEN SORULARIN BOŞ BIRAKILMASI, SEVİYENİN DAHA DOĞRU ŞEKİLDE BELİRLENMESİ İÇİN TAVSİYE EDİLMEKTEDİR.) Öğrenciler akademik yılın başlangıcında yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı’na girecek ve sınav sonuçlarına göre uygun sınıflarına yerleştirileceklerdir. Seviyeler, CEFR (Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi) standartlarına da göre olan A1, A2, B1, ve B2 sınıfları olarak belirlenmiştir.  Bu sınavdan 70 puanın altında alan öğrenciler doğru seviyelerine yerleştirilecek, SADECE 70 veya üzeri alan öğrenciler ise Yeterlik Sınavı’na girmeye hak kazancaklardır.

 

SEVİYE BELİRLEME SINAVI HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR?

Seviye Belirleme Sınavı okuma, dilbilgisi, dinleme ve yazma bölümlerinden oluşur.

 

SEVİYE BELİRLEME SINAVI’NA KATILMAK ZORUNLU MUDUR?

Evet. Seviye Belirleme Sınavı’na katılmak zorunludur. Katılmayan öğrenciler en alt seviye olan A1 seviyesinden derslere başlarlar.

 

YETERLİK SINAVI NEDİR?

Yeterlik Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı’ndan 70 veya üstü alan öğrenciler için yapılan bir sınavdır. Bu sınavın amacı, öğrencinin Hazırlık Programı’ndan muaf edilebilmesi ve akademik çalışmalarında başarılı olabilmeleri için yeterli seviyede İngilizce bilgisine sahip olup olmadıklarını ölçmektedir. Öğrencinin İngilizce Hazırlık Okulu’ndan muaf olabilmesi için alması gereken puan 70 ve üstüdür.

 

YETERLİK SINAVI HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR?

Yeterlik Sınavı okuma, dinleme, yazma, konuşma, dilbilgisi ve kelime bölümlerinden oluşur.

 

İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU’NDAN NASIL MUAF OLABİLİRİM?

Hazırlık okulu’ndan muaf olunabilmesi için öncelikle Seviye Belirleme Sınavı’na girip 70 puan veya üzeri almak, daha sonra ise Yeterlik Sınavı’na girip 70 puan veya üzeri alınması gerekmektedir. (Öğrenci her 2 sınava da girmek zorundadır.)

 

SINAV SONUÇLARIMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Öğrenciler sınav sonuçlarını İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Birimi Duyurular kısmından öğrenebilirler. (https://yadyok.29mayis.edu.tr/tr/duyurular)

 

ÖRNEK SINAV SORULARINI GÖREBİLİR MİYİM?

Evet. Aşağıdaki linke tıklayarak örnek sınav sorularını çözebilirsiniz. (cevap anahtarı ve ses dosyaları da mevcuttur.)

https://yadyok.29mayis.edu.tr/tr/ihb/sinav-kurallari-ve-ornekleri

 

 SINAV TARİHLERİ VE SAATLERİ

Seviye Tespit Sınavı (Online)

5.10.2020 Pazartesi

9:30 - 12:30

Yeterlik Sınavı (Online)

 

6.10.2020 Salı    

9:30 - 11:00   (Yazılı Bölüm)     

13:30 - 15:30 (Konuşma Bölümü)


***ÖNEMLİ
: Sınavlar online yapılacağı için, sınav süresince ses ve kameraların açık olması; öğrencilerin yanlarında gözetmen hocalarına gösterebilecek okul tarafından verilen öğrenci kimlik kartlarının bulunması, henüz okul kimliğini alamamış öğrencilerin ise geçerli bir kimik kartı göstermesi GEREKMEKTEDİR!

Hazırlık Okulu ve sınavlar hakkında güncel detaylı bilgilendirmeler için lütfen Hazırlık Okulu web sitesini takip ediniz.

Görüntülenme: 2081 Yayınlanma Tarihi: 11 Eylül 2020 Güncellenme Tarihi: 15 Eylül 2020 10:55:03