2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Kesin Kayıt Duyurusu

Değerli Öğrencimiz,

Artık İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ailesinin bir bireyisiniz; aramıza hoş geldiniz.

  1. Üniversitemize kesin kayıt işlemleri 31 Ağustos - 05 Eylül 2020 tarihleri arasında üniversitemiz Elmalıkent Yerleşkesinde bulunan kayıt ofisine şahsen gelerek veya 31 Ağustos - 06 Eylül 2020 tarihleri arasında elektronik olarak yaptırılacaktır. Elektronik kayıt sistemini tercih eden öğrencilerimizin kayıt işlemleri için Üniversiteye gelmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerimiz kesin kayıt işlemlerini https://odeme.29mayis.edu.tr web adresi üzerinden elektronik olarak yaptırabileceklerdir. Pandemi nedeniye elektronik kaydı tercih etmeniz güvenliğiniz açısından yararlı olacaktır.
  2. Elektronik kayıt zorunlu olmayıp öğrencinin isteğine bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrencilerin kayıtları 31 Ağustos -05 Eylül 2020 tarihleri arasında Üniversitemiz Elmalıkent Yerleşkesinde bulunan kayıt ofisinde yapılacaktır.
  3. Yukarıda belirtilen tarihlerde kesin kaydını yaptırmayan öğrenciler, Üniversitemizin öğrencisi olma hakkından vazgeçmiş sayılacak ve herhangi bir hak iddia edemeyeceklerdir. 
  4. Üniversitemize elektronik kayıt hakkında detaylı bilgiler aşağıda verilmiş olup, bu bilgileri dikkatlice okumanız ve aşamaları sırasıyla takip etmeniz, elektronik kaydınızı hızlı, kolay ve sorunsuz yapmanıza yardımcı olacaktır.
    1. Üniversiteye elektronik kayıt yaptıran öğrencilerden bu aşamada herhangi bir belge istenmeyecek, 21 Eylül- 06 Ekim 2020 tarihleri arasında aşağıda (5.madde) yazılı belgeleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri halinde ders kayıtları yapılacaktır.
    2. Yıllık öğrenim ücretini tamamı peşin veya taksitlendirerek ödeyip, “Online Kayıt Formu”nu dolduran kısmi burslu öğrencilerin Üniversiteye kesin kayıtları yapılmış olacaktır. Tam Burslu öğrenciler ile %100 öğrenim ücreti indirimi hak eden öğrenciler öğrenim ücreti ödemeyeceğinden, elektronik kayıt için bu öğrencilerin yalnızca Online Kayıt Formu'nu doldurmaları yeterli olacaktır.
    3. Kayıt İşlemlerinin Aşamaları:

      BİRİNCİ AŞAMA; “Online Kayıt Formu”na T.C. kimlik numaranızı girdiğinizde ÖSYM’ye bildirdiğiniz cep telefonu numaranıza sisteme girişte kullanacağınız bir şifre gönderilecektir. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile “Online Kayıt Formu”na giriş yaparak Üniversitemize ödemeniz gereken yıllık öğrenim ücreti tutarınızı öğreniniz.

      Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlara kesin kayıt yaptıracak öğrenciler hazırlık sınıfı öğrenim ücreti üzerinden ödeme yapacaklardır. Yabancı dil yeterlik sınavında başarılı olup lisans öğrenimine başlayanlara programlarının ücret durumuna göre fark iadesi yapılacak veya kendilerinden fark tahsil edilecektir.

      Öğretim dili Türkçe olan programlara kesin kayıt yaptıracak öğrenciler lisans programı öğrenim ücreti üzerinden ödeme yapacaklardır.

      İKİNCİ AŞAMA; “Online Kayıt Formu”nda yer alan "Kredi Kartı ile Ödeme Yap" alanında belirtilen “Bonus, Maksimum, World (Yapı Kredi-Vakıfbank), Axess” özellikli tek bir kredi kartı kullanarak yıllık öğrenim ücretinizi tek çekim veya en fazla 10 taksite kadar taksitlendirerek ödeyebilirsiniz. Bu işlem nedeniyle herhangi bir ücret veya fark alınmayacaktır. Yıllık öğrenim ücretinin tamamının tek çekimde ödenmesi durumunda %6 indirim uygulanacaktır.

      ÜÇÜNCÜ AŞAMA; “Online Kayıt Formu”nun tamamını doldurarak, elektronik kayıt işleminizi sonuçlandırınız.

  5. Şahsen gelerek kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler 31 Ağustos -05 Eylül 2020 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgelerle üniversitemiz Elmalıkent Yerleşkesinde bulunan kayıt ofisine başvurarak kesin kayıtlarını yaptıracaklardır:
    • ÖSYS Sonuç Belgesi (internet üzerinden alınacaktır),
    • Mezun olunan liseden alınan diplomanın aslı (yeni mezunlar için diplomalar tanzim edilmemiş ise yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin aslı),
    • Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi,
    • 4 adet vesikalık fotoğraf (arkalarına iz bırakmadan adınızı, soyadınızı ve kazandığınız programı yazınız).
  6. Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, bütünleme veya tek ders sınavı sonucuna göre ortaöğretim kurumlarından mezun olacak adayların, Elmalıkent Yerleşkesi kayıt ofisine gelerek geçici kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Bu adayların ortaöğretim kurumundan mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar üniversitemizin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ibraz etmeleri halinde, geçici kayıtları, asıl kayda dönüştürülecektir. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.
  7. İngilizce ve Arapça Hazırlık Sınıfı Yeterlik Sınavları 05-06 Ekim 2020 tarihlerinde Üniversitemiz Elmalıkent Yerleşkesinde yapılacak olup ayrıntılı bilgi üniversitemiz web sayfasında ilan edilecektir.
  8. Öğretim dili Türkçe olan programlara kayıt yaptıracak öğrencilerden isteğe bağlı Arapça veya İngilizce hazırlık sınıfında öğrenim görme talebinde bulunarak kontenjan dahilinde hazırlık sınıfına yerleştirilenlerin hazırlık sınıfı öğrenim ücreti farkı ders kayıtları sırasında tahsil edilecektir. Hazırlık sınıfında öğrenim görmeye hak kazanan tüm öğrencilerin hangi seviyede öğrenime başlayacaklarının belirlenmesi için 5 Ekim 2020 tarihinde Üniversitemiz Elmalıkent Yerleşkesinde “Seviye Tespit Sınavı” yapılacak olup ayrıntılı bilgi üniversitemiz web sayfasında ilan edilecektir.
  9.  Üniversiteye yerleşmekle birlikte başka bir yükseköğretim kurumunda kaydı bulunan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde Üniversitemize kayıt yaptıramaz. Bu öğrencilerin Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile irtibata geçerek detaylı bilgi almaları gerekmektedir.
  10. a) 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybeden adayların,
    b) İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanların,
    c) Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olanların Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile irtibata geçerek detaylı bilgi almaları gerekmektedir.
  11. Şehit eş ve çocukları ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı çalışanı olmaları nedeniyle öğrenim ücreti indiriminden yararlanmak için talepte bulunacakların kayıtları 31 Ağustos -05 Eylül 2020 tarihleri arasında Elmalıkent yerleşkesinde bulunan kayıt ofisinde yapılacaktır. Şehit eş ve çocuklarının resmi kurumlarca düzenlenmiş “Şehitlik Belgesi”, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı çalışanları eş ve çocuklarının yeni tarihli “Kurum Görev Belgesi” ibraz etmeleri gereklidir.
  12. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemler yapılır.

 

Online Kayıt için tıklayınız (31Ağustos 2020 saat 09:00’ dan itibaren)

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğrenim ücretleri için tıklayınız.

Burslar ve sağlanan diğer imkanlar için tıklayınız.

Üniversitemiz öğrenci yurtları hakkında bilgi edinmek için tıklayınız.

Eğitim Öğretim ücreti ödeme koşulları için tıklayınız.

İletişim:

Çağrı Merkezi: +90 216 988 14 00

Adres: Elmalıkent Mah. Elmalıkent Cad. No: 4 34764 Ümraniye/İstanbul

Santral: +90 216 474 08 60

E-posta: ogrenciisleri@29mayis.edu.tr

 

 

Görüntülenme: 5457 Yayınlanma Tarihi: 27 Ağustos 2020 Güncellenme Tarihi: 31 Ağustos 2020 14:08:34