2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Ukrayna’dan Yatay Geçiş İlanı

Ukrayna’da faaliyet gösteren ve Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerden aşağıdaki koşulları sağlayanlar Üniversitemize yatay geçiş yapmak üzere başvurabileceklerdir.

1. Ukrayna’da faaliyet gösteren ve Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan bir yükseköğretim kurumuna 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi ve önceki dönemlerde kayıt yaptırmış olup, örgün (yüz yüze) eğitim veren bir diploma programına kayıtlı olan ve bu diploma programının hazırlık sınıfı ve birinci sınıfında bulunan öğrenciler ÖSYS/YKS Kılavuzundaki şartlar çerçevesinde Üniversitemize yatay geçiş yapabilir.
  2. Öğrencinin Ukrayna’da yükseköğrenime kayıt yaptırdığı yıl ÖSYS/YKS sınavına girmiş ve kılavuzda yayımlanan başarı sırasına sahip olması veya ÖSYS/YKS kılavuzunda bulunan sıralama kuruluşları listelerinde aranan sıralama şartını karşılayan bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması gerekir.
  3. Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan programlara yatay geçiş yapacak öğrencinin Üniversitemizin yapacağı yabancı dil yeterlik sınavında başarılı olması veya Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından başarılı olduğunu belgelemesi gerekir.
  4. Üniversitemizin yatay geçiş kontenjanlarının tamamı ücretlidir. Yatay geçişi kabul edilen öğrencilerden kesin kayıtları sırasında kayıt yaptıracakları programın ÖSYS/YKS kılavuzunda ilan edilen 2021-2022 eğitim öğretim yılı ücreti* tahsil edilecektir.
  5. Birinci sınıfa yatay geçiş yapacak adayların intibakları ilgili kurullar tarafından yapılacaktır (intibaklar sonrasında yarıyıl/yıl kaybı yaşanabilir).
  6. Yatay geçiş koşullarını sağlayamayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

*2021-2022 Akademik yılında yerleştirilen öğrenciler için öğrenim ücreti; Hazırlık sınıflarında 33.000 TL+KDV, Arapça Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Türkçe Öğretmenliği programlarında 32.000 TL+KDV, Hukuk programında 46.300 TL+KDV’dir. Müteakip yılların eğitim-öğretim ücreti -yıllık ortalama ÜFE artış oranını geçmemek kaydıyla- Üniversite Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

• Her ne sebeple olursa olsun ilan edilen tarihlerde ilgili programlara kayıt yaptırmayan adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılır.
  • Başvurular Üniversitemizin aşağıdaki adresinde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ofisine şahsen yapılacaktır. Posta ve elektronik posta yolu ile gönderilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Adres:

18 Nisan 2022

Fakülte Yönetim Kurullarınca Karara Bağlanması

19 Nisan2022

Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Adayların Arapça ve İngilizce Yeterlik Sınavı

20 Nisan 2022

Yatay Geçişle Kayıt Hakkı Kazanan Asıl ve Yedek Aday Listesinin İlanı

21 - 22 Nisan 2022

Asıl Adayların Kesin Kayıtları

23 Nisan 2022

Yedek Aday Listesinin İlanı

25 Nisan 2022

Yedek Adayların Kesin Kayıtları

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1- Başvuru formu (Başvuru sırasında doldurulacaktır)

2- Yeni tarihli öğrenci belgesi

3- Not çizelgesi (transkript)

4- Not çizelgesinde belirtilen derslerin onaylı içerikleri

5- Disiplin cezası alınmadığına dair belge

6- Öğrenim görülen programa ait öğretim planının onaylı örneği

7- Nüfus cüzdanı fotokopisi

8- ÖSYM sonuç belgesi (yükseköğretim programına yerleştirildiği yıla ait sonuç belgesinin internet çıktısı)

9- 1 adet vesikalık fotoğraf

Not: Yatay geçişi gerçekleşen adaylardan, kesin kayıtları sırasında yukarıdaki belgelerin asılları istenecektir. Belgelerin asıllarından herhangi birinin eksik olması veya gerçeği yansıtmadığının tespiti halinde adayın yatay geçişi iptal edilecektir.

Görüntülenme: 1001 Yayınlanma Tarihi: 8 Nisan 2022 Güncellenme Tarihi: 8 Nisan 2022 17:03:46