2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yandal Başvuru ve Kabul Koşulları

YANDAL BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

1) Yandal başvuruları  ilan edilen tarihlerde  https://www.29mayis.edu.tr/tr/yandal-basvuru adresi üzerinden online olarak kabul edilecektir.
2) Öğrenci Yandal’a, anadal lisans programının en erken 3'üncü ve en geç 6'ıncı yarıyılı başında başvurabilir.
3) Öğrencinin Yandal'a başvurabilmesi için, başvurduğu döneme kadar devam ettiği anadal lisans programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, genel not ortalamasının (GNO) en az 2,75 olması gerekir.
4) Öğretim dili Türkçe olan programlarda okuyan ve öğrenim dili kısmen veya tamamen yabancı dil olan programlarda Yandal yapmak isteyen öğrencilerin, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ilgili yabancı dil Yeterlik Sınavına girerek başarılı olmaları veya Üniversitece eşdeğerliği kabul edilen uluslararası ve ulusal sınavlarda başarılı olduklarını belgelemeleri gerekir.
5) Ana dili Türkçe olmayan ve öğretim dili bir yabancı dil olan lisans programlarına kayıtlı yabancı uyruklu öğrenciler, öğretim dili Türkçe olan  programlarda Yandal yapmak istedikleri taktirde, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Türkçe Yeterlik Sınavına girerek başarılı olmaları veya  ilgili kurumların Türkçe yeterlik sınavlarında başarılı olduklarını belgelemeleri gerekir.
6) Yandal’a başvuru sayısının fakülte tarafından belirlenmiş olan kontenjanı aşması durumunda, genel not ortalaması yüksek olana öncelik tanınır. Genel not ortalaması eşit olduğunda öğrencinin anadal lisans programı başarı sıralamasındaki yüzdelik oranına bakılır.
7) Yandal yapacak öğrencilerin  Yandal programını açan lisans programının öngördüğü ders ve kredi yükünü tamamlamaları zorunludur.
YANDAL KONTENJANLARI

Fakülte Program Yarıyıl Kontenjan
Edebiyat Fakültesi Felsefe 3-6 10
Tarih 3-6 5
Türk Dili ve Edebiyatı 3-6 5
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) 3-6 3
Ekonomi (İngilizce) 3-6 3
Sosyal Hizmet 3-6 3
İlahiyat Fakültesi İslam ve Din Bilimleri 6 2
İlahiyat 3-6 6
* 2021-2022 eğitim öğretim yılında; Edebiyat Fakültesi'nin Psikoloji, Arapça Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık lisans programları ile Eğitim Fakültesi  ve Hukuk Fakültesi lisans programlarında sadece güz yarıyılında yandal kontenjanı açıldığından bahar yarıyılı için kontenjan ilan edilmemiştir.

YANDAL  BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ
Kontenjanların İlanı  16 Şubat 2022