2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yandal Başvuru ve Kabul Koşulları

YANDAL BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

1) Yandal başvuruları  ilan edilen tarihlerde  https://www.29mayis.edu.tr/tr/yandal-basvuru adresi üzerinden online olarak kabul edilecektir.
2) Öğrenci Yandal’a, anadal lisans programının en erken 3'üncü ve en geç 6'ıncı yarıyılı başında başvurabilir.
3) Öğrencinin Yandal'a başvurabilmesi için, başvurduğu döneme kadar devam ettiği anadal lisans programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, genel not ortalamasının (GNO) en az 2,75 olması gerekir.
4) Öğretim dili Türkçe olan programlarda okuyan ve öğrenim dili kısmen veya tamamen yabancı dil olan programlarda Yandal yapmak isteyen öğrencilerin, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ilgili yabancı dil Yeterlik Sınavına girerek başarılı olmaları veya Üniversitece eşdeğerliği kabul edilen uluslararası ve ulusal sınavlarda başarılı olduklarını belgelemeleri gerekir.
5) Ana dili Türkçe olmayan ve öğretim dili bir yabancı dil olan lisans programlarına kayıtlı yabancı uyruklu öğrenciler, öğretim dili Türkçe olan  programlarda Yandal yapmak istedikleri taktirde, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Türkçe Yeterlik Sınavına girerek başarılı olmaları veya  ilgili kurumların Türkçe yeterlik sınavlarında başarılı olduklarını belgelemeleri gerekir.
6) Yandal’a başvuru sayısının fakülte tarafından belirlenmiş olan kontenjanı aşması durumunda, genel not ortalaması yüksek olana öncelik tanınır. Genel not ortalaması eşit olduğunda öğrencinin anadal lisans programı başarı sıralamasındaki yüzdelik oranına bakılır.
7) Yandal yapacak öğrencilerin  Yandal programını açan lisans programının öngördüğü ders ve kredi yükünü tamamlamaları zorunludur.
YANDAL KONTENJANLARI

Fakülte Program Kontenjan
Edebiyat Fakültesi Felsefe Tüm Fakülteler: 10
Tarih Tüm Fakülteler: 5