Arapça Eğitim Projemiz Rize’de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle başladı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi SÜREM Arapça Koordinatörlüğü, İmam-Hatip Liseleri ve ilahiyat fakültelerinin nitelikli Arapça eğitim ihtiyacını karşılamak adına düzenlediği Arapça Eğitimi Projesi destek programlarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Rize-Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Okulu ile Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesini de dahil etti.

Arapça Eğitimi Projesi kapsamında Rize’nin Güneysu ilçesindeki Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Okulu ve Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinin Arapça Hazırlık Programını, 29 Mayıs SÜREM Arapça Hazırlık Birimi Koordinatörlüğünde görev yapan Arap asıllı hocalar, yönetecek ve uygulayacak. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifiyle 11 Ekim 2014 günü açılış töreni düzenlenen Rize-Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Okulunda 29 Mayıs SÜREM bünyesindeki Arapça hocaları tarafından verilen ilk Arapça dersine Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iştirak etti. Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesinde Arapça hazırlık programını yürütecek olan üç Arapça hocamız, Suveyfi Fethi, Kemal Ali, Ahmet Muvaffak Muğrabi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Hazırlık Programının metodlarını uygulayarak okulun öğrencilerine Arapçayı en güzel şekilde öğretmeyi hedefliyorlar.

29 Mayıs Arapça Hazırlık Birimi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Helalşah, “2013-2014 Eğitim- Öğretim yılında İstanbul 29 Mayıs SÜREM Arapça Koordinatörlüğü olarak, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesine kendi Arapça öğretmenlerimizden, biri koordinatör dört nitelikli Arap asıllı Arapça öğretmeni göndererek BAİHL’deki Arapça eğitimini en kaliteli şekilde icra etmeyi üstlendik. Okulda yapılan sınavları hazırlamak, 8 haftada bir düzenlenen ‘her öğrenciyle 25 dakika’ mülakatları komisyonlarını üniversite hocalarımızdan oluşturmak ve Arapçayı geliştirmek için her türlü proje sunmak gibi görevlerle Arapça eğitimini en güzel şekilde isteyen kurumlara sunuyoruz. Ayrıca Arap dünyasındaki geniş çevremizle daha önce uluslararası projelerimizden edindiğimiz tecrübeden hareket ederek İHL’lerin öğrencilerine Arap dünyasında eğitim programlarını düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

Helalşah, bu hizmetten yararlanmak isteyen kurumların 29 Mayıs SÜREM Arapça Koordinatörlüğüne başvurabileceklerini ifade etti.

Görüntülenme: 605 Yayınlanma Tarihi: 5 Aralık 2014 Güncellenme Tarihi: 5 Aralık 2014 03:19:31