Çin Kuzeybatı Milliyetler Üniversitesi, 29 Mayıs’ı ziyaret etti

Çin Kuzeybatı Milliyetler Üniversitesi yöneticileri, 15 Aralık 2014 gününde üniversitemize ziyarette bulundu. Üniversite heyeti Altunizade yerleşkemize yaptıkları ziyarette, Rektör Yardımcımız ve İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu ile İSAM Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Tuncay Başoğlu ve Dr. Ali Hakan Çavuşoğlu ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve ortak projeler geliştirme konusunda işbirliği imkânları konuşuldu ve bu yönde bir protokol imzalanması kararlaştırıldı.

Çin Kuzeybatı Milliyetler Üniversitesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nde kurulan ilk azınlık yüksek öğretim kurumu. 1950 yılında kurulan üniversite, Çin Devlet Etnik İşler Komisyonuna bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Lanzhou’da bulunan üniversitenin Kuzeybatı Xincun and Yuzhong’da olmak üzere iki kampüsü mevcut. Çin Kuzeybatı Milliyetler Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Görüntülenme: 453 Yayınlanma Tarihi: 16 Aralık 2014 Güncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2018 09:26:24