Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Çağrısı

Son Başvuru Tarihi: 20/11/2017
Başvuru Dönemi Kontenjan Sayısı: 3

Erasmus+ Programı öğretim üyelerinin ortak kurumlara kısa vadeli ders verme ziyaretleri gerçekleştirmesi için fon sağlamaktadır. Bu program “Personel Ders Verme Hareketliliği” adını taşımakta olup İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası Ofis Müdürlüğü tarafından koordine edilmektedir. Ülke bazında günlük hibe bedeli Ulusal Ajans (www.ua.gov.tr) tarafından Avrupa Komisyonu’nun talimatları çerçevesinde belirlenmektedir. Programa katılan öğretim üyeleri, seyahat masraflarına katkı ve yurtdışındaki süre içerisinde geçinme ödeneği dâhil çeşitli fonlardan faydalanabilirler. Hibe kişinin şehir içinde ulaşımı, konaklaması ve yeme içmesi dâhil masraflarını desteklemek için verilir. Her bir katılımcı için seyahat mesafesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan “Mesafe Hesaplayıcı” ile hesaplanır.

Başvuru Süreci:

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği için minimum süre 2 iş günü, maksimum süre ise 5 iş günüdür. Ders verme hareketliliği minimum 8 saatlik olmalı ve başvurmak için tam zamanlı öğretim üyesi olma şartı aranmaktadır. Öğretim üyeleri ortak kurumun ilgili departmanı ile kendileri temasa geçmeli ve Erasmus değişim ziyaretini kendileri ayarlamalıdır. Ev sahibi kurum, kampüs içi veya dışı konaklama bulmanızda yardımcı olabilir ve vize işlemleriniz için davet mektubu yollayabilir.

Bu programa katılabilmek için üniversitemiz ile ziyaret etmeyi düşündüğünüz ortak kurum arasında yürürlükte bir anlaşma olması gerekmektedir. Muhtemel adayların, 2017-18 akademik yılı için anlaşmalı olduğumuz partner üniversitelerin listesini kontrol etmeleri tavsiye edilir:

Gerekli Belgeler:

Bu hareketlilik programına katılmak isteyen öğretim üyelerinin aşağıdaki belgeleri erasmus@29mayis.edu.tr e-posta adresine 20 Kasım 2017 saat 17:00 itibariyle yollaması gerekmektedir:

1. Başvuru formu,
  2. Onaylı öğretim anlaşması (karşı kurum yetkilileri tarafından imzalanmış ve mühürlü),
  3. Karşı kurumdan alınmış davet mektubu (mühürlü ve imzalı).

Ders verme hareketliliği programına daha önce katılmamış öğretim üyeleri ve akademik birimlere değerlendirme sürecinde öncelik verilecektir. Kontenjanın dolu olması nedeniyle başvurusu bu dönem kabul edilemeyen öğretim üyelerimiz yedek listeye yerleştirilecek ve gelecekteki akademik dönemlerde fon mevcudiyetine göre kendilerine ödenek sağlanacaktır.

Seçim Kriterleri:

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ndeki her bir yıllık iş tecrübesi için: 5 puan

Halen bölümü adına Erasmus Koordinatörlüğü görevini yürütüyor olmak: 20 puan

Önceki yıllarda kurumumuzda Uluslararası Ofis Müdürlüğü veya Erasmus Koordinatörlüğü görevini yürütmüş olmak: 15 puan

İlk defa başvurmak: 50 puan

Programa daha önceden katılmamış bir bölümün öğretim üyesi olmak: 20 puan

Daha önce hiç başvurulmamış bir ortak üniversiteye başvuru yapıyor olmak: 15 puan

Daha önce hiç başvurulmamış bir ülkeye başvuru yapıyor olmak: 10 puan

Notlar:

1. Erasmus+ Yükseköğretim Kurumları El Kitabı yönergesi gereği aynı puana sahip adaylar arasında ilk defa başvuran (veya programa daha az katılmış) adaya öncelik tanınır.
  2. 2. Aynı puana sahip ve programa katılım sayısı aynı olan adaylar arasında başvuru dosyasını Uluslararası Ofis Müdürlüğü’ne (erasmus@29mayis.edu.tr) daha önce iletenlere öncelik tanınır.
Görüntülenme: 331 Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2017 Güncellenme Tarihi: 2 Kasım 2017 11:21:08