T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı - Üniversite Öğrencilerine Yönelik Umre Turları

İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde okuyanlar başta olmak üzere, üniversite öğrencilerinin bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, öğretim elemanlarının rehberliğinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda umre turları düzenlenmiştir.

Söz konusu umre turları aşağıdaki esaslar çerçevesinde düzenlenecektir.
1- Umre ücretleri Suudi Arabistan Riyali olarak tahsil edilecektir.
2- Turlar Ek-1 listedeki program çerçevesinde 6 gün süreli olacaktır.
3- Bu turlardan yararlanabilmek için üniversite öğrencisi olup 26 yaşından gün almamış ve Türk Hava Yolları miles&smiles üyesi olmak şartı aranacaktır.
4- Veliler; öğrenciler ile birlikte aynı turda gitmek istemeleri halinde, öğrenciler için belirlenen ücrete 600.- (altıyüz) Suudi Arabistan Riyal ilave ücret ödeyerek katılabileceklerdir.
5- 40 kişilik her bir grup için 1 (bir) sorumlu öğretim elemanı ücretsiz olarak götürülecek, kendisine harcırah ödenmeyecektir.
6- Mekke’de kalış süresi turlara göre 4 gün, Medine’de ise 2 gün olacaktır.
7- Konaklama 2, 3 ve 4 kişilik odalarda olup, Mekke’de otellerden Kâbe’ye ulaşım servislerle sağlanacaktır. Medine de ise oteller Mescid-i Nebeviye yürüme mesafesindedir.
8- Her turda kontenjan 80 kişi ile sınırlıdır. Kayıt yapılan turlarda yolcu sayısının yeterli olmaması durumunda bir sonraki tura aktarılabilecek veya tur iptal edilebilecektir.
9- Suudi Arabistan’a uçuşlar Ankara Esenboğa Havalimanından gerçekleştirilecektir.
10- Müracaat ve kayıtlarla ilgili işlemler Ek-2’de belirtilmiştir.

Ek 1 ve Ek 2 için tıklayınız.

Görüntülenme: 2935 Yayınlanma Tarihi: 29 Kasım 2018 Güncellenme Tarihi: 29 Kasım 2018 15:35:44