Usta Ebru sanatçısı Alparslan Babaoğlu, Ebru Atölyemizin konuğuydu

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde gerçekleştirilen Akademik Gelişim Programı (AGEP) çerçevesinde öğrencilere, Türk sanat müziğinden hat, ebru vb. geleneksel sanatlara, felsefe okumalarından şiir çözümlemelerine, Arapça ve İngilizceden Yunanca ve Farsçaya pek çok alanda ücretsiz olarak kendilerini geliştirme imkanı tanınıyor.

Ebru alanında usta isimlerden olan Yrd. Doç. Dr. Seher Aşıcı tarafından yürütülen Ebru atölyesinde de öğrencilerimiz renkler ve suyun ahengini yansıtan birbirinden renkli ebrular yapıyor. Ebru atölyesi bu hafta usta Ebru sanatçısını Alparslan Babaoğlu’nu ağırladı. Babaoğlu’nun rehberliğinde ebru yapan öğrenciler Ebru sanatının inceliklerini kendisinde dinleme imkanı buldular.

Alparslan Babaoğlu Kimdir?

1957 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara ve Erzurum’da tamamladı. Devlet bursuyla gönderildiği İngiltere’deki Elektronik Mühendisliği eğitimini 1979 yılında, aynı dalda yüksek lisans eğitimini 1980 yılında tamamlayarak yurda döndü. 1984 yılında Topkapı Sarayı Nakışhânesi’ne devam ederken başladığı ebru yapımını aralıksız sürdürüyor. 1985 yılında ustası merhum Mustafa Düzgünman ile tanıştı ve 1989 yılında kendisinden ebru sanatının öğretilmesi ve icrâsı konusunda icâzet aldı. İlk kişisel sergisini 1990 yılında Topkapı Sarayı’nda açtı, aynı yıl Washington D.C.’de ikinci, 1991 yılında memleketi olan Çorumda üçüncü ve 1999 yılında Yıldız Sarayı Çit Kasrı’nda dördüncü kişisel sergisini açtı. Sayısız karma sergiye katıldı. 2013 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibidir.

Görüntülenme: 769 Yayınlanma Tarihi: 28 Kasım 2014 Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2014 10:26:36