Eğitimin ve Öğretmen Okullarının Cumhuriyet Dönemi Serüveni: Nicelikten Niteliğe, Somuttan Soyuta

Muasır medeniyetler düzeyine ulaşmada eğitim çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu düzeye ulaşmayı hatta bunu aşmayı mümkün kılacak unsurların başında, çağdaş eğitim sisteminin oluşturulması, çağa uygun bireylerin yetiştirilmesi ve de bunları yetiştirecek öğretmenlerin varlığı gelmektedir. 1923 yılının eğitim alanındaki ülke istatistiklerini 100 yıl sonrası günümüzle ile kıyasladığımızda muazzam bir ilerlemeye tanık olmaktayız. Hem okul, hem öğrenci hem de öğretmen sayılarındaki artış, niceliksel olarak alınan mesafenin büyüklüğünü bizlere göstermekte ve niteliksel olarak gelişmeye devam etmemiz adına bizleri umutlandırmakta ve gayretlendirmektedir. Konuşmada bu çerçevede istatistikler paylaşılacak, öğretmen okullarının Cumhuriyet dönemindeki serüveni kısaca anlatılacak ve de geleceğe dair somut ihtiyaçlardan soyut olana dönüşümün notları düşülecektir.

Detaylar

• Yer: AE114