Günümüze Ulaşan İlk Mushaflar

Son iki asırdır Batı akademisinde kadim Kur’ân nüshaları oldukça aktüel bir konu olarak gündeme gelmektedir. Dünya genelinde birçok kuruluş, bu alanda geniş bütçeli çalışmalar yürütmektedir. Bu konu üzerine ülkemizde yapılan  en önemli çalışmaların Dr. Tayyar Altıkulaç’a ait olduğunu söylemek mümkündür. Sayın Altıkulaç’ın uzun seneler boyunca dünyanın birçok yerindeki kadim mushafları incelemek suretiyle söz konusu alan ile ilgili ulaştığı sonuçlardan haberdar olmak ve bunları müzakere etmek adına halihazırda üniversitemiz öğretim elemanları ve lisansüstü programlarında okuyan öğrencilere yönelik hocamızın da katılımıyla bir oturum tertip edilecektir.

Not:Program, üniversitemiz öğretim elemanları ile lisansüstü öğrencilerine yöneliktir.

Detaylar

• Tür: Seminer