15 Temmuz "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Etkinlikleri Kapsamında Sergi Açılışı ve "FETÖ’nün Kur’ân ve Sünnet İstismarı" Başlıklı Panel Gerçekleştirildi

15 Temmuz "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Etkinlikleri Kapsamında Sergi Açılışı ve "FETÖ’nün Kur’ân ve Sünnet İstismarı" Başlıklı Panel Gerçekleştirildi

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Elmalıkent Yerleşkesinde 15 Temmuz “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında açılan sergi, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Çelebi, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Yücel, akademik personel, idari personel ve öğrenciler tarafından gezildi. 

Serginin ardından İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “FETÖ’nün Kur’ân ve Sünnet İstismarı” başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde Prof. Dr. Ahmet Yücel’in moderatör olduğu oturumda, Prof. Dr. Zekeriya Güler ve Doç. Dr. Mehmet Taha Boyalık birer sunum yaptılar.

İlk sunumu yapan Doç. Dr. Mehmet Taha Boyalık, FETÖ’nün Kur’ân âyetleri üzerindeki tahrif faaliyetlerine ışık tuttu. FETÖ’nün İslâm düşünce geleneğinden bağımsız şekilde kendi içinde kapalı bir dünya tasavvuru oluşturduğunu belirten Boyalık, bu tasavvuru doğrulamayan başta Kur’ân âyetleri olmak üzere her türlü dinî nassın gelenek, dil ve mantığın sınırları aşılarak nasıl tahrif edildiğini somut örnekleriyle birlikte ortaya koydu. Ayrıca, FETÖ’nün Kur’ân âyetlerini tahrife varan yorumlarının gerisinde “hedeflere ulaşmak için her türlü aracın mübah olduğu” varsayımının bulunduğunu belirtti.

İkinci sunumu yapan Prof. Dr. Zekeriya Güler, FETÖ’nün sünnet ve hadisler üzerindeki tahriflerini anlattı. Kur’ân’ın sünnet ve hadisler olmaksızın anlaşılamayacağını ve savunmasız kalacağını ifade eden Güler, FETÖ’nün dinler arası diyalog gibi vesilelerle sünneti nasıl saf dışı bıraktığını, yeri geldiğinde onu nasıl tahrifata uğrattığını örnekleriyle izah etti. Güler, sünnetin istismarıyla ilgili olarak alınması gerekli önlemleri maddeler halinde sıralayarak konuşmasını nihayete erdirdi.

Program, moderatör Prof. Dr. Ahmet Yücel’in sunumlarla ilgili değerlendirmeleri ve 15 Temmuz işgal girişiminde şehit olanlara rahmet, gazilerimize sıhhat ve memleketimiz için hayır temennileriyle nihayete erdi.

 

 

 

Görüntülenme: 1197 Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2020