Arapça Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimizi Dil Eğitimi İçin Ürdün’e Yolcu Ettik

Arapça Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimizi Dil Eğitimi İçin Ürdün’e Yolcu Ettik

Üniversitemiz 2011-2012 akademik yılından bu yana, hazırlık sınıflarını başarıyla tamamlayan öğrencilerden üniversitemizin belirlediği başarı kriterlerini sağlayanlara Arapça ve İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu ülkelerde dil eğitimi imkânı sunmaktadır. Öğrencilerimiz bu programlarla daha hazırlık aşamasında yurt dışı tecrübesi yaşayıp dillerini uluslararası düzeyde kullanabilme fırsatını yakalamaktadırlar.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SİNANOĞLU ve Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Hazırlık Birimi Yöneticisi ve 29 Mayıs ARÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim HELALŞAH hazırlık sınıfı öğrencilerimiz için planlanan programın ayrıntılarını ve Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Câmi‘atü’l-‘Ulûmi’t-Tatbîkıyye el-Hâssa / Jordan Applied Science Private University) ile üniversitemiz arasında geliştirilebilecek işbirliği alanlarını değerlendirmek amacıyla 21-26 Nisan 2017 tarihleri arasında Amman-Ürdün’e bir ziyaret gerçekleştirmişler ve Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Heysem Abdullah Abdulhalîm, Rektör Prof. Dr. Mahfouz Judeh, Edebiyat Fakültesi Dekanı Dr. Iyad Nemer ve Şeriat ve İslam Hukuku Bölümü Başkanı Dr. Mohammad Al-Tarayrah ile faydalı görüşmeler yaptılar. 2017 Yaz programıyla ilgili protokol Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahfouz Judeh ve Prof. Dr. Mustafa SİNANOĞLU tarafından imzalanmıştır.

Bu kapsamda Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi İslam ve Din Bilimleri Programının “Arapça Hazırlık Sınıfı”nda altıncı kuru başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, Mütercim-Tercümanlık (Arapça) Programının hazırlık sınıfındaki en başarılı üç öğrencisi ve bazı  Uluslararası İlahiyat Programı öğrencileri 1 Temmuz 2017 tarihinde yaz programı için 2 aylık süreyle Ürdün’e hareket ettiler.

Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan –ve günlük/haftalık olarak müfredatı hazırlanan- sekiz haftalık programda öğrencilerimiz Ürdün’ün seçkin öğretim üyelerinden temel İslam bilimleri dersleri yanında kültürel dersler de alacaklardır. Öğrencilerimiz ayrıca çeşitli seminer ve konferansları takip ederek bazı etkinliklere de katılacaklardır.

 Öğrencilerimize dersler ve ders dışı etkinliklerde yardımcı olacak asistanlar üniversitemizin lisans öğrencileri arasından yapılan dil sınavındaki başarı seviyelerine göre belli kontenjan dahilinde belirlenmiştir.

 Kız öğrencilerimiz için Ürdün Üniversitesi’nin kuzey kapısının hemen karşısındaki kız yurdundan, erkek öğrencilerimiz için ise Ürdün Üniversitesi yerleşkesine yürüme mesafesinde bir binadan daireler kiralanmıştır.

 Öğrencilerimize hayırlı ve başarılı bir çalışma dönemi dileriz.

 

Görüntülenme: 856 Yayınlanma Tarihi: 3 Temmuz 2017