Dinler Tarihi Dersi Kapsamında Türk Musevileri Müzesi'ne Ziyaret

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Dinler Tarihi dersi kapsamında fakülte hocalarımızdan Doç. Dr. Salime Leyla Gürkan rehberliğinde 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Neve Şalom Sinagogu (Galata) bünyesinde faaliyet gösteren müze ziyareti çerçevesinde Türkiye Hahambaşılık Genel Sekreteri Sn. Yusuf Altıntaş Yahudi inancı ve ibadeti konusunda öğrencilere bir sunum yaptı ve onlardan gelen soruları cevaplandırdı. Ardından yetkililerin rehberliğinde müzeyi gezen öğrenciler, 500. Yıl Vakfı Başkanı Moris Levi ile de Türkiye Yahudileri’nin dinî ve kültürel hayatları üzerine sohbet etme fırsatı buldular.

Görüntülenme: 385 Yayınlanma Tarihi: 28 Mart 2017