Doç. Dr. Emre ŞAN'ın Editörlüğünü Yaptığı Cogito Dergisinin "İmajı Düşünmek" Sayısı Yayımlandı

Editörlüğünü İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre ŞAN'ın yaptığı Cogito dergisinin "İmajı Düşünmek" başlıklı sayısı Yapı Kredi Yayınlarından çıktı.

Cogito “İmajı Düşünmek”  Sayısı, 97 Bahar 2020

Yapı Kredi Yayınları Cogito dergisi yayın kurulunda yer alan Doç. Dr. Emre ŞAN derginin İmajı Düşünmek başlıklı sayısının (97/2020) editörlüğünü yapmıştır.  Söz konusu sayıda ayrıca Dr. Öğr. Üyesi E. Burak ŞAMAN'ın "Hat Nasıl Bir Surettir?" başlıklı bir makalesi bulunmaktadır.

Bugün imajlarla ilişkimiz ile dünyada varoluş tarzımız arasındaki bağlantı nedir? İmajların dünyayı algılayışımız, onu ifade edişimiz, kişisel ve kolektif kimliklerimiz üzerindeki etkisi nasıl anlaşılır? Bu sorulara yanıt vermek için, sanat kuramlarının, görsel kültür araştırmalarının, sinemanın ve edebiyatın imaj üzerine çalışmalarının yanında felsefi bir bakışa da ihtiyaç var.

Doç. Dr. Emre ŞAN'ın yazdığı giriş yazısını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

Görüntülenme: 1632 Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2020