Ekonomi Bölümü Tarafından Yürütülen Büyük Veri Madenciliği İçin Kodlama: Eğitim ve Bilinçlendirme Projesi Tamamlandı!

Ekonomi Bölümü Başkan Vekili Doç. Dr. Engin Sorhun’un koordinatörlüğünde hazırlanıp Girişimcilik ve Finans Kulübü öğrencileri ile yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’nın “Yenilikçi Fikirler” alanında hibe desteği kazanan “Büyük Veri Madenciliği İçin Kodlama: Eğitim ve Bilinçlendirme Projesi” tamamlandı.

Proje kapsamında İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi bünyesindeki Ekonomi-Finans Laboratuvarı’nda İstanbul’daki lise ve yükseköğrenim kurumlarından 26 öğrenciye STATA ve “R” dilleri ile 60 saat uygulamalı büyük veri madenciliği için kodlama eğitimi verildi. Ayrıca “Büyük Veri Madenciliği İçin Kodlama ve Meslekî Kariyer İçin Önemi” paneli düzenlenerek, öğrenciler kodlama ve veri analiz uzmanları ile biraraya geldi.

Proje ekibi konunun uzmanları ile görüşerek ve önde gelen rapor ve çalışmaları tarayarak “Büyük Veri Madenciliği İçin Kodlama ve Meslekî Kariyer İçin Önemi” kitapçığı hazırladı.

Görüntülenme: 963 Yayınlanma Tarihi: 30 Ocak 2019