Elmalıkent Erkek Öğrenci Yurdu Faaliyete Geçti

Elmalıkent Erkek Öğrenci Yurdu, betonarme yapılaşma yerine çevreci bir yaklaşımla tasarlanıp 104 adet konteynerin dönüştürülmesiyle oluşturulmuş bu anlamda Türkiye’nin ilk geri dönüşüm projesidir. Projede yer alan yurt bloklarının bağımsız giriş ve çıkışlara sahip olması öğrencilere daha özgür bir yaşam imkânı sunmaktadır.

Kullanım kolaylığı ve sağlamlığı ile ön plana çıkan Erkek Öğrenci Yurdu odalarında müstakil banyo - tuvalet, klima, fiber internet ve mini buzdolabı mevcuttur. Ayrıca çamaşırhane, ütü odası, yemekhane, mescit ve etüt salonları öğrencilerin kullanımına sunulan ortak mekânlar olarak tasarlanmıştır.

Projedeki yüksek ısı izolasyonu sayesinde minimum enerji tüketimi sağlanmaktadır. Çevre düzenlemesi devam etmekte olan projenin yeşillendirilmesinde zeytin ve ıhlamur ağaçlarının da yer aldığı yaklaşık 500 adet ağaç dikimi gerçekleştirilmektedir.

Elmalıkent Erkek Öğrenci Yurdu web sitemizden detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Görüntülenme: 2895 Yayınlanma Tarihi: 30 Kasım 2018