Erasmus Anlaşmalarımıza İki Yeni Üniversiteyi Ekledik.

Erasmus Anlaşmalarımıza İki Yeni Üniversiteyi Ekledik.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Erasmus+ kapsamında Avrupa’nın en iyi üniversiteleriyle yaptığı değişim anlaşmalarına iki yeni üniversiteyi daha ekledi. Erasmus + kapsamında Felsefe Bölümümüz Polonya’nın en iyi üniversitelerinden Wroclaw Üniversitesi Felsefe Enstitüsüyle, Tarih Bölümümüz ise İspanya’nın önde gelen üniversitelerinden Alcalá Üniversitesi Tarih Bölümüyle değişim anlaşması imzaladı. Anlaşmalar kapsamında her iki bölümden öğrencilerimiz her yıl Avrupa’nın bu prestijli üniversitelerinde eğitim görebilecek.

Polonya’nın köklü üniversitesi: Wroclaw

Wroclaw Üniversitesi’nin geçmişi üç yüzyıldan öteye uzanıyor. 19. yüzyılın başında 5 fakültesiyle akademik faaliyetlerine başlayan Wroclaw Üniversitesi, bugün çok sayıda ve çeşitte bölümleri, laboratuvarları ve müzesi ile Polonya’nın en büyük akademik kuruluşları arasında yer alıyor. Wroclaw Üniversitesi’nde toplam 40,000’in üzerinde öğrenci eğitim görüyor.

Seçkin bir akademik kadroya sahip Wroclaw Üniversitesi, 20. yüzyılın başından itibaren toplam 9 Nobel Ödülü kazandı. (Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern and Max Born)

Wroclaw Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

İspanya’da tarih kokan şehri: Alcalá de Henares

Alcalá Üniversitesi, tarihi binalardan oluşan kampüsüyle, İspanya’nın başkenti Madrid’de, mimarisiyle adeta bir ortaçağ şehri karakteri taşıyan Alcalá de Henares şehrinde yer alıyor. Alcalá Üniversitesi, resmen 1977’de açılsa da aslında kökenleri bu bölgede daha önce 1499’da kurulmuş olan “Universidad Complutense”a kadar uzanıyor. Alcalá Üniversitesi, bu üniversitenin tarihi binalarının bulunduğu tarihsel kampüsün yanı sıra, şehirde kurulan iki yeni modern kampüse de sahip. 

1998’de İspanya için UNESCO Dünya Mirasları kültür listesine dâhil edilen tarihi ve üniversite şehri Alcala de Henares’in merkezinde bulunan Alcalá Üniversitesi’nin 20 binin üzerinde lisans öğrencisi bulunuyor.

Alcalá Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Görüntülenme: 590 Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2015