İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mounjed AHMMAD ‘ın Mukaddimâtü Fî Târîhi’t Tefsir Adlı Eseri Yayımlandı

Kitap, Kur’an-ı Kerim tefsîri hareketinin doğuşundan hicri XV. asra kadarki serüvenini kronolojik olarak ortaya koymaktadır. Eserde Tefsir ilminin en meşhur kaynaklarından, İmam Buhari örneğinde muhaddislerin tefsire dair metodlarından, mevzuî ve luğavî tefsirden, yedi harf ve kırâattan, bu ilmin tarihine dair ortaya çıkan tartışmalardan bahsedilmektedir. Ayrıca çalışma, hicrî ilk asırdan XV. asra kadar yazılan en önemli tefsir kitaplarının bir fihristiyle nihayete erdirilmektedir.

Görüntülenme: 1515 Yayınlanma Tarihi: 14 Haziran 2022