İstanbul 29 Mayıs Öğrencilerine MUN Konferansından Ödül!

İstanbul 29 Mayıs Öğrencilerine MUN Konferansından Ödül!

İstanbul 29 Mayıs Öğrencilerine MUN Konferansından Ödül!

Üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan 7 öğrencimiz Kasım ayında Kuşadası’nda gerçekleştirilen Model of United Nations (MUN) “Model Birleşmiş Milletler” konferansına katıldı.

Birleşmiş Milletler simülasyonunun gerçekleştirildiği konferanstan öğrencilerimiz “Best Delegate Award” ve “Mention”  ödülleriyle döndüler.

Dünya meselelerinin tartışılıp masaya yatırıldığı konferansta katılımcılar İngilizce dil becerilerini geliştirme fırsatı bulmanın yanında liderlik becerisi, topluluk önünde konuşma, araştırma ve münazara kabiliyetlerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar.

 

Konferansa Katılan Öğrencilerimiz Ve Aldıkları Ödüller

Ömer YILDIZ

Best Delegate Award

Fatma Nur ŞENCAN

Best Delegate Award

Süreyya ÖZÇELİK

Outstanding Delegate Award

İbrahim ÇELİK

Outstanding Delegate Award

Hasan BARIT

Mention

Yusuf Emre KARAÇAM

Mention

Ayşe Hümeyra SAMSA

 

 

Model United Nations Nedir?

MUN, temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ve genelde konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinliktir. Çalışma prensibi olarak global bir sorunu ele alır ve delege rolüyle konferansa katılan öğrencilerden kendilerine verilen ülkenin bu soruna bakış açısını yansıtması ve konferans sonunda sorunun çözümüne dair bir önerge sunması beklenir. Üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edilmektedir. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ile, başta Harvard olmak üzere benzer saygıdeğer üniversiteler tarafından da desteklenmektedir.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Görüntülenme: 1135 Yayınlanma Tarihi: 19 Aralık 2018