Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Tayyar Altıkulaç’a Vefa Ödülü

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Tayyar Altıkulaç’a Vefa Ödülü

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 40’ıncı yıldönümü ve Uluslararası İyilik Ödülleri’nin takdimi dolayısıyla tören düzenlendi. Törende İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç’a Vefa Ödülü takdim edildi. 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)’nın 40’ıncı kuruluş yıldönümü münasebetiyle ilk kez Uluslararası İyilik Ödülleri takdim edildi. Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile çok sayıda davetli katıldı. Bunun yanı sıra Vakfın kurucuları, Genel Kurul üyeleri ve yöneticileri bir araya geldi.

İyilik ödüllerinin yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı’na emek vermiş kişiler de unutulmadı. Bu kapsamda, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurucularından eski Diyanet İşleri Başkanı ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Dr. Tayyar Altıkulaç’a Vefa Ödülü verildi. Vefa Ödülü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından takdim edildi.

“Vakfın üç nesli bir arada”

Ödül töreninde konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Burada Diyanet Vakfının üç nesli var. Kurucularımız ilk nesil, arkasında bir ikinci nesil var, en genç nesli benim, kendimi üçüncü nesil olarak sayıyorum. Bu birlikteliğin aynı zamanda kurumsallaşmasını istiyoruz. Kurucularımızın ve daha önce Vakfa emek veren hocalarımızın hiçbir zaman ellerini üzerimizden çekmemelerini istiyoruz.” dedi.

Görüntülenme: 1201 Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2015