Prof. Dr. Ahmet Yücel’den “Oryantalist Hadis Anlayışı ve Eleştirisi”

Prof. Dr. Ahmet Yücel’den “Oryantalist Hadis Anlayışı ve Eleştirisi”

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ahmet Yücel’in “Oryantalist Hadis Anlayışı ve Eleştirisi” isimli eseri, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yayınları tarafından yayınlandı.

14. yüzyıldan günümüze uzanan, hadisle ilgili oryantalist çalışmalara ışık tutan, oryantalistlerin metodlarını eleştirel bir şekilde inceleyen bu kapsamlı eser, Prof. Dr. Ahmet Yücel’in 2003 yılında yayınlanan “Oryantalistler ve Hadis” isimli eserin, “Oryantalistlerin Kullandıkları Yöntemler” ve Müslümanların Oryantalist Çalışmaları Değerlendirmeleri” başlıklarının genişletilmiş hali niteliğini taşıyor.

Bu kıymetli eserin birinci bölümünde oryantalizm ve hadis ilmiyle ilgili oryantalist yaklaşımın tarihçesi inceleniyor. İkinci bölümde temel hadis kavramlarıyla ilgili oryantalist iddialar ve eleştirisi; üçüncü bölümde rical kaynaklarıyla ilgili oryantalist iddialar ve eleştirisi; dördüncü bölümde hadis kaynaklarının güvenilirliğiyle ilgili oryantalist iddialar ve eleştirisi; beşinci bölümde oryantalistlerin kullandıkları yöntemler ve eleştirisi ele alınıyor. Altıncı bölümde ise Müslümanların oryantalist çalışmaları değerlendirilmeleri tespit ediliyor.

Prof. Dr. Ahmet Yücel’in “Oryantalist Hadis Anlayışı ve Eleştirisi” isimli kitabı, oryantalist hadis çalışmaların değerlendirilmesi açısından bir kaynak eser niteliği taşıyor.

Görüntülenme: 922 Yayınlanma Tarihi: 7 Aralık 2015