Prof. Dr. Ayşe Selçuk Esenbel: Türkiye'de Japonya Çalışmaları -II-

“Türkiye’de Japonya Çalışmaları Konferansı”, ilk olarak “2010 Türkiye’de Japonya Yılı” vesilesiyle gerçekleştirilmiş ve ülke çapında çeşitli üniversitelerde çalışan genç araştırmacıların bir araya gelmesini sağlamıştı. Bu ilk konferansta sunulan bildiriler, 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nin yayımladığı Türkiye’de Japonya Çalışmaları Konferansı – I adlı kitapla okura ulaştırılmıştı.

Elinizdeki eser, Japonya Çalışmaları Konferansı’nın 14-16 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşen ikinci toplantısından sonra bir araya getirilen makalelerden oluşmaktadır. Türkiye’deki genç Japonya araştırmacılarının Japon toplumunun felsefesinden antropolojisine, dilbilim ve çeviri karşılaştırmalarından ekonomi, uluslararası ilişkiler, edebiyat ve tarih alanlarına kadar uzanan kapsamlı incelemelerini içeren çeşitli makalelerle olgun bir düzeye eriştiklerini göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kitap ayrıca, ülkemizde 1980’lerde başlayan Japonya çalışmalarının artık otuz yılı aşan bir dönem içinde önemli bir aşamaya geldiğinin en açık göstergesidir.

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi

Görüntülenme: 1011 Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2018