Prof. Dr. Feridun Emecen ile Danışmanlığını Yaptığı Diriliş Ertuğrul Dizisini Konuştuk.

Sinema ve Televizyon alanında tarihi konu edinen pek çok projeye danışmanlık yapan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Emecen, son haftaların fenomen dizisi “Diriliş Ertuğrul” dizisinin de danışmanlığını yürütüyor.

Osmanlı’nın kuruluş dönemini anlatan “Diriliş Ertuğrul” dizisi, pek çok tarihsel konuda Prof. Dr. Feridun Emecen’in görüşlerine başvurdu ve yer verdi. Biz de bunu fırsat bilip, dünyada dönemin önemli uzmanları arasında sayılan Feridun Emecen hocamızla diziyi ve Osmanlı Devleti kuruluş çağını konuştuk.

Diriliş Ertuğrul’da konu edilen olaylar tarihi gerçeklerle örtüşüyor mu? Dizide bulunan karakterler geçekten yaşadı mı? Süleyman Şah tarihte nasıl anılır? Bu ve bunlar gibi merak edilen birçok soruyu, Prof. Dr. Feridun Emecen cevapladı.

Görüntülenme: 1745 Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2015