Prof. Dr. Feridun M. Emecen’den Yeni Bir Eser

Üniversitemizin Edebiyat Fakültesi Dekanı Osmanlı Devleti Tarihi Uzmanı Prof. Dr. Feridun M. Emecen, yeni bir esere imza attı.  ‘Osmanlı İmparatorluğu'nun Kuruluş ve Yükseliş Tarihi 1300-1600’ adlı kaynak eser, Osmanlı Devletinin başlangıç ve klasik çağına ışık tutuyor.

Prof. Dr. Feridun M. Emecen’in yeni eseri, 600 yıl boyunca çok geniş bir coğrafyaya yayılmış Osmanlı Devleti’nin ilk 300 yılını konu ediyor. Osmanlıların küçük bir beylikten bir cihan imparatorluğuna doğru yönelişini akıcı bir dille anlatan Osmanlı İmparatorluğu’nun Kuruluş ve Yükseliş Tarihi (1300 1600), Osmanlı tarihini dar kalıplara sıkıştırmadan ele alan yaklaşımı ve kullandığı sağlam kaynak tenkidi yöntemiyle, siyasi tarih alanında vazgeçilmez bir başvuru kaynağı olma özelliğini taşıyor.

Görüntülenme: 461 Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2015