Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Babayiğit’in de Bir Bölümünü Yazdığı "Clinical Case Studies" Yayımlandı

Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Babayiğit’in de bir bölümünü yazdığı "Clinical Case Studies" adlı eser Nobel Akademik Yayıncılık tarafından çıktı.

Türkiye’deki klinik psikoloji programlarının artmasıyla, Türkiyeli ve yabancı danışanları içeren İngilizce vaka çalışmalarının eksiliği görülmektedir. Birçok meslektaşımız ve öğrencimiz konuyla ilgili, ulaşılabilir ve bilgilendirici bir rehberin ihtiyacını belirtmişlerdir. Bu ihtiyaç sebebiyle, bu kitabı hazırlayıp tasarladık. Bu kitap, öğrencilere psikodinamik, bilişsel-davranışçı, hümanistik ve içsel aile sistemleri teorisi gibi başlıca psikolojik sistemlerin gözünden vaka materyallerinin nasıl analiz edileceğini, düzenleneceğini ve yorumlanacağını göstermektedir. Bu kitaba katkı sağlayan klinisyenler, klinik pratiklerinde karşılaştıkları vakaları paylaşan Türkiyeli ve Amerikalı psikologlardır.

Görüntülenme: 1724 Yayınlanma Tarihi: 17 Ağustos 2020