Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür ÜNAL ERİŞ'in  "The Political Economy of Muslim Countries" Kitabı Yayımlandı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür ÜNAL ERİŞ'in "The Political Economy of Muslim Countries" Kitabı Yayımlandı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Doç. Dr. Özgür ÜNAL ERİŞ'in kaleme aldığı "The Political Economy of Muslim Countries" kitabı Cambridge Yayınları tarafından yayımlandı.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Göksel'in de bölümünün bulunduğu bu kitap Müslüman ülkelerin ekonomik yapısını detaylı bir şekilde analiz ederek, ekonomik koşulların siyasi sistemlerine olan etkilerini de inceler. Farklı Müslüman ülkelerin siyasi ve ekonomik koşullarının da bu şekilde karşılaştırmalarını yapar. Esas olarak farklı disiplinlerin geniş kullanımı nedeniyle, Siyaset Bilimi, Ekonomi ve Tarih öğrencileri ilgi duyacaktır. 

 

Özgür Ünal Eriş Kimdir?

Doç. Dr. Özgür ÜNAL ERİŞ Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1996 yılında mezun olduktan sonra İngiltere University of Exeter Centre of European Studies’den 1998 yılında yüksek lisans ve İngiltere University of Essex Department of Government’dan 2005 yılında doktora derecesini almıştır. 2001-2015 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Avrupa Birliği Bölümü’nde Avrupa Birliği kurumları, teorileri, tarihi ve dış ilişkiler konularında ve 2014-2015 yılları arasında Gedik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde uluslararası göç, çağdaş siyaset kuramları, Avrupa Birliği tarih ve kuramları konularında dersler vermiştir. Uzmanlık alanı Avrupa Birliği enerji güvenliği, komşuluk politikası, özellikle yasadışı göç gibi çeşitli güvenlik tehditleri olan Doç. Dr. Ünal Eriş’in bu konularda çeşitli uluslararası dergi ve kitaplarda yayınlanmış makale ve yazıları ve Germany’s Support on Turkey’s EU Membership: 1990-1999 başlıklı bir kitabı vardır. Ünal Eriş çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Görüntülenme: 701 Yayınlanma Tarihi: 9 Kasım 2018