Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sedat KARAGÜL'ün Editörlüğünü Yaptığı "Türkçe Eğitiminde Tiyatro Ve Drama" Kitabı Yayımlandı

Türkçe Öğretmenliği Lisans Programında yer alan "Tiyatro ve Drama Uygulamaları" dersinin içeriğini tümüyle kapsayan "Türkçe Eğitiminde Tiyatro ve Drama" adlı kitap, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sedat KARAGÜL'ün editörlüğünde literatüre kazandırıldı. Kitapta Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Fatma Ceren KARAHAN tarafından yazılan bir bölüm de bulunmaktadır.
Pedagojik yönden oyun, tiyatro ve drama uygulamalarından eğitim-öğretimin her aşamasında yararlanmak gerekir. Bunun amaca uygun yürütülmesi, özellikle eğitimcilerin her konuda bilgilendirilmesine bağlıdır. Nitelikli kaynakların üretilmesi bu açıdan işlevsel bir rol oynayabilir, bir boşluğu doldurabilir. Alanında uzman ve yükseköğretim düzeyinde "Tiyatro ve Drama Uygulamaları" dersini yürüten araştırmacılar tarafından yazılan bu kitap; oyun, tiyatro ve drama uygulamalarına ilişkin paydaşlara (özellikle Türkçe öğretmeni adaylarına) kuramsal ve pratik bir altyapı kazandırmayı hedeflemektedir.

Görüntülenme: 1432 Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2021