Üniversitemiz 2017-2018 Akademik Yılı Mezunlarını Hayata Uğurladı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen coşkulu mezuniyet töreniyle Beşinci mezunlarını verdi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreniyle; Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesinden mezun olan 169 öğrenci diplomalarını aldı.

 

 

Törende, fakültelerinden birincilikle mezun olan öğrenciler konuşma yaptı.

Törende,  Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü birincisi Şeyda KORGAL BASHBASH, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü birincisi Tuğba Nur COŞAR ve Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlahiyat Programı birincisi Muhammed VURAL bir konuşma yaptı.

 

 

 Duygusal anların yaşandığı törende Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, İnterdisipliner metoda vurgu yaparak öğrencilerimizin kendi alanlarının dışında farklı alanlarda da okumalar yapmalarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Hazreti Ebubekir’in çok önemli bir tespiti vardır. Dört grup insan vardır, birinci grup bilir bildiğinin farkında değildir onları uyarınız ve onlardan istifade ediniz. İkinci bir grup insan vardır bilir bildiğini de bilir işte gerçek bilim adamı odur bunlardan da istifade ediniz. Üçüncü grup insan vardır bilmez fakat bilmediğinin farkındadır ondan kimseye zarar gelmez o her zaman ilim talebinde olur. Dördüncü grup insan vardır bilmez bilmediğinin de farkında değildir. İşte bu insanlardan uzaklaşın. Başımıza gelen bütün sıkıntılar bilmediğini bilmeyen insanlardan geliyor.

İlim adına yapılan bütün yanlışlıkları siz gençler tarafından düzelteceğine inanıyorum. Eğer sizler bu alanları boş bırakırsanız bu alanlar dördüncü grup tarafından doldurulacaktır. Sizler alanınızın dışında da okumalar yaparak İnterdisipliner metoda önem vermelisiniz.”

 

 

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tayyar ALTIKULAÇ, cumhuriyetin ilk yıllarında ilkokul mezunlarının öğretmenlik yaptığını, bugün ise Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacını eğitim fakültelerinin ilgili bölümlerin mezunlardan karşıladığını hatta bu mezunları belirli bir başarı durumuna göre atamalarının gerçekleştirildiğini söyleyerek, nitelikli eğitime atıfta bulundu. Dr. Tayyar ALTIKULAÇ konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu süreç eğitimin geldiği noktayı göstermektedir. Sayıca hızlı bir artış yaşanırken keyfiyette de bu gelişme oldu mu? Bunun üzerinde bütün akademisyenlerin düşünmesi gerektiği kanaatindeyim. Bugün devlet ve vakıf üniversitelerimizin sayısı artmış durumdadır, özellikle vakıf üniversiteleri öğrenci yarışı içine girmiş durumda. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi de Türkiye Diyanet Vakfının kurduğu bir üniversitedir. Bizim üniversite olarak anlayışımız sayıca fazla öğrenci yerine nitelikli ve donanımlı öğrenci yetiştirmektir. Üniversite yönetimimizin ve akademik kadromuzun hem öğretime hem de eğitime büyük önem verdiklerini ve birincil önceliğimizin bu olduğunu velilerimizin ve öğrencilerimizin bilmelerini isterim.”

 Ümraniye Elmalıkent Yerleşkesi ile ilgili de bilgi veren Dr. Tayyar ALTIKULAÇ şöyle devam etti:

 

 

“Son olarak Ümraniye Elmalıkent’te yapılan yerleşkemiz ile bilgi vermek isterim. Yerleşkemizde iki bloğumuz bitmiş durumda ve mevcut fakültelerimize rahatlıkla hizmet verecek kapasitededir. Önümüzdeki yıllarda yerleşkemizin geri kalan kısmı da bittikten sonra yeni açılacak fakültelerle öğrenci sayımızı da arttıracağız. Bu sayı artışını gerçekleştirirken eğitim kalitesinden ödün vermeden büyüyeceğiz. “ dedi.

 

 

 

 

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü İbrahim Kâfi DÖNMEZ ahlâki ve etik değerlere dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Değerli misafirler, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır üzüntüler ise paylaşıldıkça azalır. Bugün sevincimizi paylaşmak için törenimize teşrif ettiğiniz için çok mutluyuz hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler; günümüzde hoşgörü, cömertlik ve benzer değerlerin zayıfladığı görülmektedir. Bu insanlık için kırmızı alarm demektir. O sebeple değerli gençler burada aldığınız eğitimin sadece akademik kalitesi değil aynı zamanda toplumlara yön verme yönünde de sizlere büyük görev düşmektedir.

Son dönemde gördük ki hilelerle, yalanlarla insanların ve toplumun gözünün içine baka baka birbirlerini aldattığı ve bu tür erdemsizliklerin yaygınlaştığı bir dünyada unutmayalım ki bu ahlaki erdemleri özleyen, onlara sahip çıkan ve sahip çıkmak isteyen, bu değerler uğruna canını bile verebilecek çok insan var. Dolayısı ile dünya döndükçe bu hayır ve şer çekişmesi her zaman devam edecektir, fakat bizim her zaman dürüstlüğün ahlaki erdemlerin ve samimiyetin yanında yer alarak bu misyonumuzu yerine getirmek gibi bir görevimizin olduğunu hiçbir zaman unutmayın.

Sevgili gençler, sizlerin nitelikli eğitim almanıza katkıda bulunan hocalarınıza ve sizleri yetiştiren ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Sizlere hayat boyu başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

 

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun EMECEN öğrencilerimizi hayata uğurlarken onlara bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti:

 “Sevgili gençler, sizler bu eğitim süresi boyunca birbirinden değerli kendi alanında önde gelen isimlerden oluşan akademik kadrodan dersler aldınız. Kendinizi şekillendirebileceğiniz bir ortamda önemli donanımlar elde ettiniz.

Dünya ölçeğinde yeni bir toplum yapısının farklı bir dünyanın doğuşuna şahitlik ediyoruz. Henüz bunun gelecek için iyi veya kötü olacağı noktasında bir fikrimiz yok. Ama sosyal anlamda bütün bu geleceği göz önüne alarak birikimli olmak ve hazırlanmak ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Bundan dolayı bugün artık sosyal ve kültürel bakımdan donanımlı yetişmiş insan gücüne sahip olmak gelişmişliğin en büyük göstergesi durumunda. Sizlerin de beşeriyetin değer mefhumları ile mücehhez kendi toplumunu tanıyan bilen dışardaki gelişmeleri de ıskalamayan akademik birikim sahibi olarak yetiştiğinize kaniyim. Başarınızdan haberdar olmanın biz hocalarınız için en büyük kıvanç vesilesi olacağına emin olunuz. Hepinizi tekrar gönülden tebrik ediyorum. Sizlerin yetişmesindeki fedakarlıklarından dolayı ailelerinizi kutluyorum. İleriki hayatınızda üniversitenizi ve mensubiyet bağlarınızı unutmayacağınıza inanıyorum ve hepinizi muhabbetle kucaklıyorum.”

 

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SİNANOĞLU Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi üçüncü dönem mezunlarını verirken öğrencilerimizin adeta kulağına küpe olacak bazı hatırlatmalarda bulundu.

“Kıymetli öğrencilerim 2013-2014 akademik yılında Arapça hazırlık sınıfı ile bu yolculuğa başladınız. Bir eğitim yılında bütün dil becerileri ile Arapçayı ileri seviyede öğrendiniz 2014 yazında Ürdün’de gerçekleştirdiğimiz özel programda Arapçayı öğrenim dili olarak kullandınız ve bu konuda ciddi bir öz güven kazandınız. Dört yıllık lisans programımızın yüzde otuzluk kredisine denk gelen Temel İslam Bilimleri derslerini Arapça olarak işlemekte hiç güçlük çekmediniz. Ülkemiz ve hatta İslam ülkelerindeki ilahiyat eğitimi değerlendirildiğinde gayet iyi seviyede başarılı bir eğitim aldınız. Bu noktada fakültemizin Arapça hazırlık sınıfının ve lisans döneminde sizden hiçbir emeğini esirgemeyen güçlü ve seçkin akademik kadromuza şükranlarımı ifade etmeliyim.

 Kıymetli öğrencilerimiz sizleri mezun ediyoruz. Lisans eğitiminizi tamamladınız ama aslında sizin için her şey yeni başlıyor. Hayata atılıyorsunuz kiminiz farklı alanda bir mesleğe, kiminiz ilmi çalışmalara yöneleceksiniz. Aranızdan geleceğin ilim adamları, İslam âlimleri çıkacak. Bunda hiç şüphem yok. Nitekim önceki iki dönem mezunlarımızdan öğretmenliği tercih edenlerin ilâhiyat yanında farklı alanlarda lisansüstü çalışmalar yapanların sayısı oldukça yüksek. Onun üzerinde mezunumuz çeşitli üniversitelerde araştırma görevlisi olarak atanmış durumdalar. Mezunlarımızın birikimi ile ilgili olarak söz konusu üniversitelerden bize dönen övgülü tespitler çok memnun edici doğrusu.

Kıymetli öğrencilerimiz iyi bir eğitim aldınız. Hayata mesleğe ve ilmi çalışmalara dair önemli hedefleriniz olduğunu biliyorum. Bu süreçte öncelikle Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin sünneti, hadisleri ile alakamızı lütfen sürekli tutalım. İslâmi ilimleri medeniyetimizin zengin tarihi ve geniş coğrafyası ile irtibatlarını göz önünde bulundurarak okuyalım.  Lütfen okumaya eleştirel bakışla anlama çabasına ve her gün kendimizi geliştirmeye devam edelim. Aziz milletimize ülkemize ümmetimize ve dahi insanlığa ne katabilirim derdinde olalım. Her zaman bir derdimiz bir kaygımız olsun. Durmayalım hep yolda olalım. Üniversitemizden bu dönem mezun olan bütün öğrencilerimize tekrar başarılar diliyorum yolunuz açık olsun.”

 


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Michelangelo GUIDA ise bu yıl ilk mezunlarımızı vermenin hem haklı gururunu hem de heyecanını yaşıyoruz diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Eğitim faaliyetlerine 2013 yılında başlayan fakültemiz bugün ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşamaktadır. Fakülte içinde kurulan ilk bölüm olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, üniversitemizin genel eğitim politikasını takip ederek akademik ağırlıklı öğretim programı benimsemiştir. Bu nedenle öğrencilerimize güçlü bilimsel altyapı ile beraber alanda araştırma kabiliyeti İngilizce iletişim becerisi ikinci bir yabancı dil ulusal ve uluslararası gündemi anlama ve yorumlama becerisi kazandırmayı hedeflemiştir.  Öğrencilerimiz sınavlar, sayısız ödevler, projeler ve sunumlarla bu yeteneklere sahip olduklarını ispatlamışlardır.

2014 yılında kurulan Sosyal Hizmet Bölümümüz de toplumdaki sosyal adaletsizliği en az seviyeye indirmeyi hedefleyen yetkin öğrencileri yetiştirmeye çalışmıştır. Bölüm akademik ağırlıklı program oluşturarak ciddi bir bilimsel altyapının yanında saha uygulamalarına da önem vermiştir. Bitirme projeleri ve saha çalışmaları ile Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerimiz; sağlam bilimsel altyapıları ve çözüm arama kabiliyetini başarıyla sergilemiştir.

Tüm öğrencilerimizi teker teker kutluyor yolunuzun açık olmasını diliyorum.”

 

 Mezuniyet Töreni dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve diploma töreni ile devam etti. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen coşkulu mezuniyet töreni, mezunların kep atmaları ile sona erdi.

 

 

Görüntülenme: 765 Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2018