Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Yılı Mezunlarını Hayata Uğurladı

Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Yılı Mezunlarını Hayata Uğurladı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Elmalıkent Yerleşkesinde düzenlenen coşkulu mezuniyet töreniyle altıncı mezunlarını verdi.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Elmalıkent Yerleşkesinde gerçekleştirilen 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreniyle; Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan 230 öğrenci diplomalarını aldı.

Mezuniyet törenine, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ümraniye eski Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Ali Erbaş: “29 Mayıs deyince Fatih, Fatih deyince de sizler akla geliyorsunuz.”

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Elmalıkent Yerleşkesi 2019 Mezuniyet Töreni

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katıldı.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Elmalıkent Yerleşkesi’nde düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, mezun olan öğrencilerin hayatta başarılı olabilmeleri için üniversitede öğrendiklerini hayata taşımaları gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 230 öğrencinin mezun olduğunu ifade ederek, “Onlar bilgi, hikmet ve irfan sahibi insanlar olarak bulundukları ortamlarda insanları aydınlatacaklar. Hangi alanda birikim sahibi olmuşlarsa o alanda en iyi olmaya çalışacaklar. Mühendis ise en iyi mühendis, öğretmense iyi öğretmen. Öğrencilerimiz, üniversitemizin hangi bölümünde mezun olmuşsa o alanda en iyi olmaya çalışacak” dedi.

Başkan Erbaş, İstanbul’un fethine işaret ederek “29 Mayıs deyince Fatih, Fatih deyince de sizler akla geliyorsunuz. O büyük bir şair aynı zamanda. Bir beytinde diyor ki ‘İmtisâl-i ‘câhidû fi’llâh’ oluptur niyyetim /Dîn-i İslâm’ın mücerred gayretidir gayretim’ hedefi göstermiş. Ben de diyorum ki, 29 Mayıs Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerimizin de gayreti dini mübini İslam’ın mücerret gayretidir” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın “Deki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Bizim medeniyetimiz, bilgi, hikmet, ilim, irfan medeniyetidir. 29 Mayıs Üniversitesi, ilim, irfan, bilgi, hikmet sahibi insan yetiştirmek için kurulmuş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın bir üniversitesidir” ifadesini kullandı.

“Türkiye’de okumak için 101 ülkeden müracaat eden öğrenciler var”

Başkan Erbaş, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde 44 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Bu Üniversitemiz artık evrensel bir noktada hareket ettiği anlamına geliyor. Farklı ülkelerden ne kadar çok öğrenci gelirse birbirimizi daha iyi tanımış olacağız. Birbirimizin tecrübesinden kültüründen faydalanmış olacağız. Türkiye Diyanet Vakfı'na Türkiye'de okumak için bu yıl 101 ülkeden müracaat eden öğrenciler oldu. Seçimini yaptık bu sene bin kadar yeni öğrenci geliyor. Bunların bir kısmı Uluslararası İmam Hatip Liseleri’nde, bir kısmı Uluslararası İlahiyat Fakülteleri’nde bir kısmı da diğer fakültelerde okuyacaklar. Bu bizim için büyük bir kazanımdır.”

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Elmalıkent Yerleşkesi 2019 Mezuniyet Töreni

 

Dr. Tayyar Altıkulaç: “Üniversitemiz yakın geçmişine rağmen belli bir seviyeyi, arzu edilen seviyeyi yakalamıştır.”

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Elmalıkent Yerleşkesi 2019 Mezuniyet Töreni

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç tören sırasında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Saygıdeğer Diyanet işleri başkanımız, saygıdeğer misafirler, akademik kadromuz, sevgili öğrenciler. Kısa sürecek konuşmamın başında hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bu birlikteliğimizin bu sevgili gençleri yola salma tabiri caizse programının hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Değerli rektörümüzün ifade ettiği gibi üniversitemiz yakın geçmişine rağmen belli bir seviyeyi, arzu edilen seviyeyi yakalamıştır. Değerli gençleri yetiştiren bir üniversite olmanın gururunu yaşadığımı söylemiş olursam herhalde mübalağa etmiş olmam. Tabiatıyla bunda akademik kadromuzun birinci derecedeki payını ifade etmem gerekir. Bütün değerli hocalarımıza gençlerimize verdikleri emekten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli misafirler sevgili öğrenciler gençlerimizin bundan önceki mezunlarına baktığımız zaman akademik hayata yönelenlerin değişik üniversitelerde birincilikle tercih edildiklerini görüyoruz. Yüksek lisans programlarına katılımlarında başarılı olduklarını, araştırma görevlisi sınavlarına katılanların öncelikle tercih edildiklerini görüyoruz. Bu bize gurur veriyor. Sayımız henüz fazla değil ama niteliğimizi tartışmaya pek taraftar olmadığımı söylersem beni hoşgörünüz. Mütevelli heyet üyelerimizin bu konuda farklı bir yaklaşımı söz konusu olmadığı gibi kurucu vakfımız olan Türkiye Diyanet Vakfı’nın da her türlü fedakârlığı maddi manevi desteği ortaya koyduğunu belirtmek isterim. Mütevelli heyetini oluşturan kurucu vakıf mütevelli heyetini oluşturan arkadaşlarımızın da başkanımızın etrafında farklı bir yaklaşım ortaya koymadan bu desteğine ortak olduklarını belirtmek isterim. İnşallah üniversitemizi bir iki ay sonra ziyaret ettiğinizde çevrede gördüğümüz biraz rahatsız edici durumların tamamen ortadan kalktığına şahit olacaksınız. Sözlerimi uzatmak istemiyorum bütün öğrencilerimizi, mezun olan 230 kadar öğrencimizi bundan sonraki geleceklerine uğurlarken kendilerine üstün başarılar diliyorum. Kurucu vakfımıza, üniversitemizin mütevelli heyetine başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere, bu üniversitenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı veren herkese, akademik kadromuza tekrar tekrar teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu: İnsanımıza ülkemize bölgemize ve hatta insanlığa katkı yapmak yolunda kaygılarımız olsun.”

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu yaptığı konuşmada 9. Akademik yılımızı yeni yerleşkemizde tamamladığımızı belirterek 2019-2020 Akademik Yılında yeni kütüphane binasının tamamlanmasıyla birlikte kullanılmaya başlanacağını ifade etti. Yerleşkemiz için başta Diyanet İşleri Başkanı ve üniversitenin kurucu vakfı Türkiye Diyanet Vakfı’nın kıymetli başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a, Mütevelli Heyeti’nin kıymetli başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç’a, Mütevelli Heyet Üyeleri’ne, kurucu rektör Prof. Dr. İbrahim Kâfi Dönmez’e teknik kadroya ve katkısı olan herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Hamdolsun güzel imkânlara kavuştuk ancak eksiklerimiz var. Öğrencilerimizin üniversite ortamını farklı bilimsel ve sosyal etkinliklerle değerlendirebilmeleri için daha yapacak çok işimiz var bunun farkındayız. Edebiyat Fakültemiz altıncı dönem mezunlarını hayata uğurluyor. Uluslararası Din ve İslam Bilimleri Fakültemiz yakında yayımlanan kararname ile yeni adıyla İlahiyat Fakültemiz 4. Dönem mezunlarını yuvadan uçuruyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz de ikinci dönem mezunlarını uğurlamanın gururunu ve sevincini yaşıyor.

Lisans programlarımız zenginleşmeye devam ediyor. 2019-2020 akademik yılında 4. Fakültemiz devreye giriyor. Eğitim fakültemiz Türkçe Öğretmenliği Programına bu yıl inşallah öğrenci alacak. 2020-2021 akademik yılı programlarının hazırlık çalışmalarına şimdiden başlamış bulunuyoruz. Sosyal bilimler enstitüsü bünyesinde tezli tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarımız her yıl gelişmekte ve her yıl niteliği keyfiyeti önceleyen lisansüstü eğitim öğretim anlayışımızı geliştirme çabası içindeyiz.

 Üniversitemiz yönetişim, eğitim öğretim, araştırma, topluma hizmet ve uluslararasılaşma standartlarını belirleyip geliştirme süreçleriyle iç kalite güvence politikalarını oturtmakta kısa geçmişine göre önemli mesafeler almaktadır. Mütevelli heyetimizin, seçkin akademik kadromuzun ve idari personelimizin fedakâr çabalarıyla istikrarlı gelişimini sürdürerek bugünlere gelen üniversitemiz, vakıf üniversiteleri içinde farklı ölçütler açısından değerlendirildiğinde istikrarlı bir başarı grafiğini yakalamış durumdadır. Kadromuz her dönem giderek zenginleşmektedir.

Son yıllarda Yükseköğretim Kurumunun uluslararasılaşma çabaları dikkat çekmektedir. Avrupa birliği ülkeleri ve Amerika’nın üniversiteleri yanında İslam coğrafyası ile uzun yıllar ihmal edilmiş olan akademik ilişkilerimiz geliştirilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizdeki yurtdışı öğrenci sayısında her yıl artış gözlemlenmektedir. Nitekim üniversitemizde de Afganistan’dan Endonezya’ya Kongo’dan Azerbaycan’a 44 farklı ülkeden yaklaşık 200 uluslararası öğrencimiz mevcuttur.

Sevgili öğrencilerimiz sizleri hayata, mesleğe ve bilimsel çalışmalara uğurluyoruz. Mezunlarımızın tercih ettikleri farklı meslek alanlarında ve lisansüstü sınavlarında gösterdikleri başarılar bize her yıl gurur vermektedir. Kıymetli öğrencilerimiz kendimize hedefler belirleyelim. Bu hedefler doğrultusunda hayatımızı planlayalım. İnsanımıza ülkemize bölgemize ve hatta insanlığa katkı yapmak yolunda kaygılarımız olsun. Derdi olmayan insanın hiç kimseye faydası olmaz. Asıl mesele bir derdinizin olması. Vaktimizin kıymetini bilelim. Merak edelim, araştıralım, okuyalım. Sizlere tekrar hayırlı başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin.”

 

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Elmalıkent Yerleşkesi 2019 Mezuniyet Töreni

 

Törende, fakültelerden birincilikle mezun olan öğrencilerimiz birer konuşma yaptılar. Törende,  Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü birincisi Büşranur Ekinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü birincisi İrem Atak, ve Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlahiyat Programı birincisi Hüseyin Yıldız birer konuşma yaptılar.

Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Birincisi Büşranur Ekinci, üniversitenin Psikoloji Bölümü’nün ilk mezunlarından olmakla birlikte aynı zamanda fakülte birinciliği ile mezun olmanın büyük bir kıvanç ve onurunu yaşadığını belirterek, bundan sonra İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ni temsil eden bir öğrenci olarak buradan ayrılırken Psikoloji Bölümü’nün kendisine verdiği eğitime duyduğu sonsuz güvenle, üniversitenin tüm değerli hocalarının emeği olan mütevazı, entelektüel birikimiyle bu süreçte yanında olan tüm arkadaşlarının da varlığını yanında hissederek yürümeye daha yeni başladığı bu yolda ilerleyeceğini belirtti. Bu süreçte her daim yanında olan ailesine, hocalarına ve 29 Mayıs ailesine teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü birincisi İrem Atak ise yaptığı konuşmada güzel anılarla dolu dört yılı geride bırakırken buruk bir sevinçle üniversiteye veda ettiğini, sosyal hizmet alanında en iyi eğitimi veren üniversitelerden birinden fakülte birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Sosyal hizmet alanında en donanımlı hocalarının tecrübelerini, bilgi ve becerilerini kendilerine öğretmeleri için imkânlar sunan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ne ve hocalarına teşekkürlerini sunarak konuşmasını sona erdirdi.

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlahiyat Programı birincisi Hüseyin Yıldız da konuşmasında, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi 2019 yılı mezunlarını temsilen konuşuyor olmanın kendisi için büyük bir heyecan ve mutluluk vesilesi olduğunu belirterek, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir tarafından gelen hocaları, öğrencileri ve çalışanlarıyla doğruyu anlamak ve yaşamak için kendilerine sadece öğretim değil, eğitim vizyon ve misyonuyla her daim yanlarında olduklarını vurguladı. Bölüm hocalarının öğrencilere fiilen örnek ve destek olarak ufuklarını açtığını dile getirdi. Hazırlık sınıfında, Arapça Hazırlık Birimi Müdürü İbrahim Helalşah başta olmak üzere üniversitenin değerli hocaları sayesinde Arapçayı iyi bir şekilde öğrendiklerini belirterek beş yıllık üniversite hayatı boyunca kendilerine yakinen rehberlik eden üniversite rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu başta olmak üzere emeği geçen bütün hocalara hürmet ve teşekkürlerini arz ederek konuşmasını sonlandırdı.

Mezuniyet Töreni dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve diploma töreni ile devam etti. Elmalıkent Yerleşkesinde düzenlenen coşkulu mezuniyet töreni, mezunların kep atmaları ile sona erdi.

 

 

Görüntülenme: 1430 Yayınlanma Tarihi: 5 Temmuz 2019