Üniversitemiz, 2023-2024 Akademik Yılı Yaz Döneminde Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İle Yaz Programı Düzenliyor

Üniversitemiz, 2023-2024 Akademik Yılı Yaz Döneminde Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İle Yaz Programı Düzenliyor

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinin Arapça Hazırlık Sınıfında altıncı kuru başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz iki veya üç aylık programlar dahilinde 2011-2012 akademik yılından itibaren Ürdün’deki anlaşmalı üniversitelere Arapçalarını geliştirmek amacıyla gönderilmektedir.

Arapça Hazırlık Birimi Yöneticisi ve ARÖMER Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Helalşah 3 Haziran 2024 Pazar günü Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Samiha Jarrah’ı makamında ziyaret ederek 2017 yılından itibaren Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Jordan Applied Science Private University)’nde uygulanmakta olan Arapça Hazırlık Birimi Yaz Programı Anlaşmasının süresini bir yıl daha uzatmışlardır.

Söz konusu anlaşma kapsamında, 2023-2024 akademik yılında Arapça Hazırlık Sınıfı eğitimini başarıyla tamamlayan İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile Arapça Mütercim-Tercümanlık ve Arapça Öğretmenliği Programlarının en başarılı beşer öğrencisi yaz döneminde Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yerleşkesinde Temel İslam Bilimleri derslerinin yanı sıra çeşitli eğitimler de alarak ders içi ve ders dışı etkinliklerle Arapça bilgilerini geliştirecek ve yurt dışı tecrübesi kazanacaklardır. Ayrıca Üniversitemiz tarafından Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerine yaz döneminde ve yılın belirli zamanlarında Türkçe dil eğitimi verilecektir. 

Üniversitemizi temsilen Ürdün’e giden Dr. Helalşah, iki üniversite arasında sürdürülen bu iş birliğinin uygulamaya konulmasında çok büyük emeği olan Ürdün Özel Uygulamalı Bilimleri Üniversitesinin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Heysem Abu Hatice’ye Üniversitemizin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç ile Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu Hocalarımızın teşekkürlerini iletmiştir.

Görüntülenme: 950 Yayınlanma Tarihi: 7 Haziran 2024