YÖK  "Vakıf Yüksek Öğretim Kurumları 2021" Raporuna Göre İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 10 Kategoride ilk 10’da Yer Alıyor

YÖK "Vakıf Yüksek Öğretim Kurumları 2021" Raporuna Göre İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 10 Kategoride ilk 10’da Yer Alıyor

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından hazırlanan "VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI 2021" raporu yayımlandı. YÖK tarafından açıklanan raporda üniversitelerin başarıları hakkında çeşitli kategorilerde yapılan değerlendirmeler sonucunda İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da üst sıralardaki yerini koruduğu görülmektedir.

Raporda yer verilen verilere göre, vakıf yükseköğretim kurumları arasında, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 10 kategoride ilk 10 sırada yer alıyor.

"Vakıf Yükseköğretim Kurumlar 2021" raporunda öğrenci başına düşen basılı kitap sayısına göre vakıf yükseköğretim kurumları arasında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da  1. sırada yer aldı.

Uluslararası standartlarda ve YÖK tarafından oluşturulan asgari mekan standartlarında kütüphane alanı öğrenci başına asgari 0,4 metrekare iken, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğrenci başına 5,9 metrekare ile 1. sırada yer aldı.

2020 ALES 2. dönem sözel başarı sıralamasına göre sınava giren 139 öğrencimizin 100’ünün 70 ve üzeri puan aldıkları görülmektedir. Üniversitemiz bu alanda 5. sırada yer aldı.

Bünyesinde Türkçe Öğretmenliği Programı Bulunan vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilerin YKS başarı sıralamalarına göre Üniversitemiz Türkçe Öğretmenliği Programı 2020 YKS başarı sıralamasında 1. sırada yer aldı.

Bünyesinde Okul Öncesi Öğretmenliği Programı bulunan vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilerin YKS başarı sıralamasına göre Üniversitemiz Okul Öncesi Öğretmenliği Programı vakıf üniversiteleri arasında 1. Sırada yer aldı.

Bünyesinde İngilizce Öğretmenliği Programı bulunan vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilerin YKS başarı sıralamasına göre üniversitemiz İngilizce Öğretmenliği Programı vakıf üniversiteleri arasında 2. Sırada yer aldı.

Bünyesinde Hukuk Fakültesi Bulunan vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilerin YKS başarı sıralamasına göre üniversitemiz Hukuk Fakültesi vakıf üniversiteleri arasında 3. Sırada yer aldı.

Bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı bulunan vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilerin YKS başarı sıralamasına göre Üniversitemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı vakıf üniversiteleri arasında 5. Sırada yer aldı.

Öğrenci başına düşen kapalı alan dağılımına göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları arasında Üniversitemiz öğrenci basına düşen 32 metrekare ile 9. Sırada yer aldı.

Üniversitemiz Vakıf Yükseköğretim Kurumları arasında %98,11 doluluk oranı ile 10. Sırada yer aldı.

Detaylı bilgi: https://www.yok.gov.tr/Documents/Yayinlar/Yayinlarimiz/2021/vakif-yuksekogretim-kurumlari-raporu-2021.pdf

Görüntülenme: 4080 Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2021