Öğr. Gör. Mohamed Abdalla Said Ibrahim BADR

Özgeçmiş YÖK Akademik
Tam Zamanlı

Özgeçmiş

Kahire Üniversitesi Dârülulûm Fakültesi’nde Arap Dili Edebiyatı ve İslami İlimler bölümünde lisans eğitimini 2008 yılında üstün başarı ile tamamladı. Yine Kahire Üniversitesinde 2010 yılında nahiv ve sarf üzerine yüksek lisans yaptı. İbn Hacib’in sarf ilmine dair telif ettiği “eş-Şafiye” adlı kült eserin şerhlerine yapılan itirazlara yönelik tez çalışması ile 2021 yılında Ain Shams Üniversitesinde doktor unvanını aldı. Ayrıca Ezher Üniversitesi Kur’an Merkezinden tecvit icazeti alan Badr, Kahire'de bulunan el-İbâne ve Kurtuba kurumlarında ana dili Arapça olmayanlara yönelik Arapça eğitimi verdi. 2015’ten bu yana İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Arapça Hazırlık Biriminde görev yapmaktadır.