İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

İngiliz Dili ve Edebiyatı programı, Batı Edebiyatı alanında baş gösteren çeşitli teorileri benimsemiş ve bu teorileri Batı Edebiyatında yer edinmiş yazar, metin ve akımlarla bağdaştırabilen ve yaratıcı bir şekilde yorumlayabilen, genel kültürü yüksek, çalışma hayatı ve akademik çevrelerde ileri seviyede yazılı ve sözlü İngilizce kullanımına sahip genç akademisyen ve araştırmacılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Lisans programında verilen teorik eğitimle aktarılan bilgi ve beceriler, batı edebiyatı çevresinde öğrencilerin teorik, etik ve felsefi konularda sorgulamalar yapacak, yeni fikirler üretecek ve birikimleriyle geleceğe ışık tutacak çalışma ve araştırmaları hayata geçirmeleri için ön ayak olmayı hedeflemektedir. Aynı zamanda öğrencilere çeviri, sinema ve dilbilim gibi edebiyatla iç içe olan konularda da birikim sağlayacak dersler sunulmaktadır. 2021-2022 Akademik Yılı itibariyle eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak olan İngiliz Dili ve Edebiyatı programının eğitim ve öğretim süresi bir yılı zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı olmak üzere beş yıldır. Teorik dersleri kapsayan programın eğitim dili İngilizcedir.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı Web Sayfası